Pesurse.ro:Vadim Tudor sare in apararea lui Gigi Becali si il compara cu Iulia Timosenko
Corneliu Vadim Tudor a remis o "Scrisoare deschisa" redactiei pesurse.ro, in care sare in apararea lui Gigi Becali si afirma : "Romanul George Becali este un detinut politic, la fel ca ucraineanca Iulia Timosenko". Redam in continuare continutul scrisorii:

Doamnelor si domnilor,
in Europa acestui inceput de Secol XXI exista doi detinuti politici de anvergura: Iulia Timosenko si George Becali. Amindoi au fost vinati si pedepsiti pentru "vina" de a fi incomozi, de a deranja regimuri politice dictatoriale.
Numai ca Iulia Timosenko e cetateana a Ucrainei - unde puterea noastra, a lumii democratice, e destul de limitata - pe cind George Becali e cetatean al Romaniei, tara membra a Uniunii Europene. El insusi a fost, vreme de aproape 4 ani, membru al Parlamentului European, fiind votat, in iunie 2009, alaturi de mine, de cca. 500.000 de cetateni ai Romaniei. Din pacate, ulterior, el a optat pentru functia de deputat in Parlamentul Romaniei. Pozitie din care Mafiei politice aflate la Putere in tara mea i-a fost mult mai usor sa-i fabrice 3 (?!) Dosare Penale - unul mai aberant ca altul. Stiti, la fel de bine ca mine, ca Justitia din Romania e "oaia neagra" a Europei Unite. E o Justitie aservita politic, santajata si putred de corupta.
Acest om, care a fost colegul meu si al vostru, e complet nevinovat. El e un crestin practicant si a facut numeroase donatii si opere de binefacere, mai ales pentru lacasuri crestine, in valoare de cca. 30.000.000 de euro. Totodata, el e patronul echipei de fotbal Steaua Bucuresti, cistigatoare a Cupei Campionilor Europeni (1986) - formatie care furnizeaza cei mai multi jucatori pentru Nationala Romaniei; atit Steaua, cit si Nationala sint angajate, chiar acum, in meciuri dificile de calificare. Doresc sa va mai informez ca, la un somaj de cca. 25.000.000 de oameni, in Europa Comunitara - e posibil sa contribuim si noi, cu 1.000, adica numarul angajatilor pe care ii are George Becali la intreprinderile sale, Uzina Mecanica Dragasani, Avicola Iasi, ARCOM, ca si la Clubul Steaua. Si toate astea pentru ca el e tinut in lanturi, ca un criminal, fiind impiedicat sa se ocupe de buna functionare a acestor unitati. La fel cum e impiedicat sa aiba grija de educatia fiicelor sale, inca minore: Cristina (12 ani), Alexandra (15 ani), Teodora (17), ca si de sanatatea iubitei sale mame, in virsta de 85 de ani. Ce e cu atita barbarie? In ce epoca traim? Pe ce continent? Toate demersurile sale, si ale avocatilor sai, sint respinse pe banda rulanta. Este extrem de grav ca el nu beneficiaza de un proces echitabil, incalcindu-se, astfel, Art. 5, Litera C, din Conventia Europeana a Drepturilor Omului.
Doamnelor si domnilor,
trag un semnal de alarma cu privire la cazul, strigator la cer, al fostului nostru coleg. Eu stiu bine ce spun si, ca sef de partid, ca scriitor si patron de publicatii, am cele mai bune surse de informare. Repet, cu mina pe Biblie: George Becali e complet nevinovat! Implicati-va! Nu puteti asista, pasivi, cum un regim brutal, de factura terorista, calca pe cadavre. Pentru tolerarea oricarei nedreptati sintem, cu totii raspunzatori in fata lui Dumnezeu. Amin.

Dr. Corneliu Vadim Tudor,
Presedintele Partidului Romania Mare
Membru al Parlamentului European,
Membru al Academiei Mondiale Albert Schweitzer,
Membru al Academiei Tiberine din Roma