Cautare

446 de rezultate pentru "somaj" (5.71 secunde)
"Constatam ca, in timp ce celelalte tari din UE si din lume care au fost afectate de criza au gasit solutii si incep sa vada luminita de la capatul tunelului - iesirea din criza -, Romania continua din pacate sa se afunde intr-o criza economica cum nu s-a mai vazut, care este insotita de aceste masuri dramatice de reducere a veniturilor salariatilor, de reducere a pensiilor si a indemnizatiilor de somaj, masuri care nu fac decat sa dovedeasca inca o data incapacitatea si nepriceperea actualului Guvern de a se ocupa de problemele economice cu care Romania se confrunta", a mentionat Calin Popescu Tariceanu.
Basescu a mentionat si ca ajutorul de somaj va scadea cu 15%.
Daca masurile de reducere a a salariilor, pensiilor si a ajutorului de somaj care au fost propuse de Guvern nu isi vor face efectul, Fondul Monetar International va face ajustari, a declarat seful misiunii FMI.
Probabil ar trebui sa-si caute destinatii noi, pentru ca cele traditionale sunt deja lovite de somaj. Sau sa accepte joburi pe masura pregatirii, adica sa lucreze pe alune.
Diminuarea salariilor bugetarilor cu 25 la suta, taierea subventiilor, a ajutoarelor de somaj si cresterea TVA la 24% nu sunt singurele vesti proaste de la sfarsitul acestei saptamani.
Basescu a afirmat ca inclusiv pensiile trebuie impozitate si ajutorul de somaj, precizand ca nu stie daca indemnizatiile pentru mame pot intra in aceasta categorie.
Basescu a afirmat ca inclusiv pensiile trebuie impozitate si ajutorul de somaj, precizand ca nu stie daca indemnizatiile pentru mame pot intra in aceasta categorie.
In urma cu cateva zile, Traian Basescu a afirmat ca decizia guvernului, de a majora TVA de la 19% la 24%, reprezinta o greseala si ca executivul ar fi trebuit sa adopte varianta impozitarii tuturor veniturilor, inclusiv a pensiei minime si a ajutorului de somaj.
Aceasta situatie este urmarea faptului ca in urma controalelor au fost depistate mii de persoane care incasau simultan cu ajutorul social si alte venituri (pensii, salarii, indemnizatii de somaj sau indemnizatii pentru persoane cu handicap) sau care aveau un standard de viata ridicat.
"Traian Basescu a declarat recent ca le multumeste celor care trimit bani din strainatate, in loc sa ceara ajutor de somaj din Romania.
Este vorba de indemnizatiile pentru somaj si cele pentru pensii. In privinta asigurarii de sanatate, aceasta se achita trimestrial, conform Codului Fiscal, au declarat surse din cadrul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.
Principalele ingrijorari ale romanilor se leaga, de altfel, de situatia economica (47%, fata de 40% in UE) si de somaj, in privinta caruia 39% dintre romani se declara preocupati (fata de 48% dintre cetateni in UE).
Eliminarea acestui mare pilon de presa politica de pe piata va avea, insa, mult mai multe consecinte decat simpla trimitere in somaj a unor jurnalisti, cel mai adesea talentati si muncitori.
Astfel, agentii economici care angajeaza pe durata nedeterminata absolventi si ii mentin in munca 12 luni sunt scutiti pe perioada unui an de la plata contributiei datorate la bugetul asigurarilor pentru somaj si primesc lunar, pe aceasta perioada, pentru fiecare absolvent, o suma egala cu cel putin valoarea indicatorului social de referinta (salariul minim pe economie).
In timp ce intelectualii (in special cei platiti pe drepturi de autor, cum ar fi jurnalisti, actori, cei care fac inventii, inovatii si altii care au veniturile la vedere pe contracte sau conventii civile) sunt umiliti pe la cozi pentru plata catorva lei sau zeci de lei drept contributii la asigurari sociale si la somaj, exista o categorie de oameni carora organele statului le lasa mii sau zeci de mii de euro - bani negri in buzunare si in conturi.
Nici sumele declarate de firme catre bugetul asigurarilor sociale (pensii), sanatate si somaj nu au fost multumitoare in septembrie, la toate aceste contributii declarandu-se mai putini bani decat in lunile similare analizate.
Toti angajatii Ursus Cluj au fost trecuti in somaj tehnic pana pe 31 decembrie, iar conducerea companiei a inceput sa opereze disponibilizari.
Peste 3.500 de oameni din domeniu au intrat in somaj", a adaugat Popescu. El a explicat ca in vara acestui an, odata ce Rusia a stopat exportul de cereale, a crescut presiunea pe Romania si Bulgaria, iar tara noastra a exportat circa doua milioane de tone de grau.
Agentiei fiscale ii revine misiunea de a transmite datele celorlalti utilizatori (case de pensii, somaj, etc.) Informatii detaliate se pot obtine la:
In timp ce noi ne batem in principii, poporul sufera de foame, la marile magazine se da saptamanal spectacolul umilintei la coada la ulei, la zahar, in toata plenitudinea lui, iar protagonistii sunt vecinii nostri de la bloc, flamanzi si bolnavi, care traiesc din pensii amarate de cateva milioane de lei sau din ajutorul de somaj si se roaga sa aiba statul bani macar sa le plateasca ajutorul pentru ultimul drum, pentru ca ei nu au nici in timpul vietii de nici unele, daramite la final.
google-analytics.com