Cautare

11274 de rezultate pentru "romani munca strainatate" (2.99 secunde)
10% din populatia activa a Romaniei, aproximativ 1,1 milioane de persoane, munceste in strainatate, iar din anul 1990 pina in prezent aproape 15% dintre romani au avut un job in strainatate, potrivit unui studiu prezentat de Daniel Kozak, ofiter de relatii publice in cadul Organizatiei Internationale de Migrare a Fortei de Munca (OIMFM).
Constructorii romani se confrunta in prezent cu o criza acuta de forta de munca pe piata de profil. ... importul de forta de munca din statele nemembre UE. Sectorul constructiilor se confrunta la ora actuala cu un deficit major de forta de munca.
Romanii fara venituri sau cei care lucreaza ilegal in strainatate pot cotiza la pensii in Romania, dar suma minima de plata este destul de piperata.
Principalele modificari cuprinse in acest proiect de act normativ au in vedere alinierea la legislatia comunitara a prevederilor referitoare la procedura concedierilor colective, contractul individual de munca pe durata determinata, contractul individual de munca cu timp partial si principiul remunerarii egale.
Oferta de munca pentru cetatenii romani se diversifica pe zi ce trece. Doua dintre destinatiile pentru care se solicita permis de munca sunt Danemarca si Malta. Pentru a munci legal in Danemarca, cetatenii romani au nevoie de permis de munca si de sedere.
Oferta de munca pentru cetatenii romani se diversifica pe zi ce trece. Doua dintre destinatiile pentru care se solicita permis de munca sunt Danemarca si Malta. Pentru a munci legal in Danemarca, cetatenii romani au nevoie de permis de munca si de sedere.
Cand utilizati un card bancar in strainatate, aveti grija la comisioane. ... Oricine calatoreste in strainatate poate spune ca este foarte bine sa ai si bani lichizi, dar si un card de debit sau de credit, pe care sa-l folositi pentru cumparaturi.
Retinerile suportate de angajat si angajator, respectiv contributii sociale si impozite, reprezentau anul trecut 43% din costul cu forta de munca. ... In trimestrul 2, rata de ocupare a populatiei in varsta de munca a crescut cu 3,1% fata de trimestrul I, datorita deplasarii muncitorilor spre agricultura.
Romanii care doresc sa munceasca in Germania se pot inscrie, incepand din aceasta luna, in baza de date a Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca (OMFM).
Doljenii care au o calificare si doresc sa munceasca într-o tara membra UE au în prezent la dispozitie aproximativ 270 de locuri de munca vacante.
Doljenii care au o calificare si doresc sa munceasca într-o tara membra UE au în prezent la dispozitie aproximativ 270 de locuri de munca vacante.
Pe masura ce trece timpul, romanii primesc tot mai multe oferte de locuri de munca.
Desi li se ofera sansa de a-si gasi un loc de munca, majoritatea somerilor prefera sa ignore posibilitatea de a munci.
Pentru unii o corvoada, pentru altii o placere, munca in administratia publica lasa urme adanci in existenta celor care au stat in fotoliile confortabile din institutiile publice doljene.
La aproape trei saptamani de la integrare, oferta locurilor de munca pentru persoanele cu studii superioare este inca saraca. ... In acel moment, seful guvernului dorea ca romanii care muncesc acum in strainatate sa se intoarca acasa si le cerea companiilor sa-si specializeze angajatii.
MAE avertizeaza ca cetatenii romani din strainatate isi vor putea exercita dreptul de vot la alegerile parlamentare din 30 noiembrie doar daca dovedesc ca au domiciliul sau resedinta in tara in care se afla, astfel ca romanii aflati in alta tara ca turisti sau cu afaceri nu pot vota.
Banii românilor care muncesc in strainatate ar aduce beneficii numai in conditiile in care ar fi investiti si nu folositi pentru consum.
Din aceasta masa monetara, aproape o cincime, adica vreo 3 miliarde sunt banii de la romanii din strainatate.
Unde sunt cele 200.000 de noi contracte de munca incheiate in doua saptamani de care vorbeste Boc? Codul muncii a dus la incheierea a aproape 200.000 de noi contracte de munca in doua saptamani, spune premierul.
Persoanele care lucreaza in baza unui contract individual de munca cu timp partial sint favorizate comparativ cu cele care muncesc cu norma intreaga, in urma modificarii Codului Muncii.
google-analytics.com