Doljenii care au o calificare si doresc sa munceasca într-o tara membra UE au în prezent la dispozitie aproximativ 270 de locuri de munca vacante. Salariile oferite de angajatorii straini pleaca de la 600 de euro pe luna.  Doljenii interesati sa lucreze în strainatate pot candida pentru unul dintre locurile vacante din reteaua Eures, pe lânga selectiile de forta de munca organizate de Agentiile Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM). "În prezent, în reteaua Eures sunt 271 de locuri vacante", a declarat Simona Dumitriu, consilierul Eures din Dolj. Cele mai multe dintre acestea (88) sunt în Republica Ceha si se refera la joburi precum reprezentant vânzari, miner, supraveghetor, lucratori în productia cauciucului, experti SAP si programatori IT. Foarte multe locuri de munca disponibile sunt si în Lituania. Cele 50 de posturi scoase la concurs de angajatorii lituanieni sunt de confectioneri îmbracaminte si de soferi.
Si angajatorii români cauta forta de munca prin Eures Angajatorii români anunta 40 de posturi vacante ca lacatus naval si sudor electric pentru lucrari în santiere navale din tara si strainatate. La acestea se adauga 20 de posturi în Ungaria (ca operator ceramica la masini, dulgher, macelar, frezor CNC), 17 în Italia (ca infirmier/infirmiera, îngrijitor, tehnician automatist, inginer energetician/electrician), câte 11 în Spania (electrician nave, referent comert exterior pentru România) si Franta (fizioterapeuti si lucratori agricoli), 10 în Malta (ospatar/ospatarita). Pentru Belgia si Germania, exista câte un singur loc de munca disponibil, de analist programator C++/ SQL, respectiv de director operatii tranzactii. Persoanele care doresc sa munceasca în Finlanda au la dispozitie sase locuri de munca: ingineri constructii civile, subingineri constructori, absolventi ai unei scoli, facultati de profil. Pentru români, în reteaua Eures mai sunt disponibile locuri de munca în Slovenia (sase, cu specializari de bucatar si de electrician-montator), în Slovacia (patru, ca sofer de tir) si în Polonia (doua, ca reprezentant vânzari). Potrivit informatiilor primite de la consilierul Eures din Dolj, salariile oferite de angajatorii europeni variaza, în functie de pregatire si de tara în care urmeaza sa-si desfasoare activitatea, între 600 si peste 4.000 de euro pe luna.  
359 de solicitari  
Pentru a putea opta pentru unul dintre aceste locuri de munca, candidatii trebuie însa sa-si dovedeasca experienta în domeniu si/sau calificarea. În plus, acestia trebuie sa cunoasca anumite limbi straine - în general, angajatorii solicita cunoasterea limbii engleze sau a tarii în care urmeaza sa se faca angajarea. Tentatia unui loc de munca în una dintre tarile europene este, potrivit datelor statistice, din ce în ce mai accentuata. "În 2007, am avut 472 de solicitari, iar de la începutul anului si pâna în prezent, 359", a afirmat Simona Dumitriu. Potrivit acesteia, de la începutul anului, doar trei doljeni au venit si au anuntat ca au reusit sa obtina un contract de munca în strainatate - ca macelari în Norvegia.