Cautare

1906 de rezultate pentru "pierderea gustului de pe limba" (3.01 secunde)
Viorel Dolha (Continuare) Dintre numele de ape din Transnistria amintim Tiligul, Ingul, Inguletul, Baraboi, Volosica, Balacliica, Berezan, Cuciurean, Tigheci, Putred, Soroca, Ocnita, Darla, Udici, Sahaidac (veche denumire pentru desaga), Moldovca, Busa, Tatrani, Humor, Merla, Usita etc.
Marius Diaconescu) - Continuare - Nu sunt faimos, dar sunt aroman Diferenta gradului de integrare a aromanilor emigrati inainte si respectiv dupa 1925 a determinat optiuni identitare diferite.
Marius Diaconescu) - Continuare - Cimitirul aromanilor din Bitolia, ultimul bastion aromanesc In ciuda angajamentelor luate la Conferinta de Pace de la Bucuresti de a permite functionarea scolilor si bisericilor romanesti in teritoriul revenit ei dupa razboaiele balcanice, Serbia nu si-a respectat promisiunile, fructificand greselile diplomatiei romanesti, care nu le-a inclus in tratatul de pace, ci a acceptat doar note diplomatice fara valoare.
Deputatul conservator Bogdan Liviu Ciuca este multumit de faptul ca limba romana isi va relua statutul de limba nationala in regiunile in care populatia romana este minoritara.
Secretarul executiv al PSD, Sorin Bota a anuntat marti ca PSD va sesiza Curtea de Conturi pentru a verifica legalitatea editarii unei brosuri in limba maghiara de catre Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor (MDLPL), fapt care ar consfinti limba maghiara ca a doua limba nationala din Romania.
Gama de rasnite de la Kotanyi ofera o larga si ispititoare varietate de combinatii de mirodenii care transforma prepararea bucatelor intr-o aventura a explorarii tainelor gustului.
Respectarea de catre Romania a prevederilor Vademecumul-ului privind folosirea limbii franceze in cadrul organizatiilor internationale, adoptat in cadrul celei de a 22 - a sesiuni a Conferintei Ministeriale Organizatiei Internationale a Francofoniei (OIF), Bucuresti, 26 septembrie, 2006.
Circula pe Net un text cu subtexturi. Altfel interesant ca incercare de manipulare,Din pacate pentru autori , cam subtire. ... Intrebati 100 de romani, care au absolvit cel puțin gimnaziul, ce ar alege intre "acord de coabitare si guvernanta" si "acord de coabitare si guvernare".
Senatorul Ion Rotaru a sustinut o declaratie politica, de la tribuna Senatului Romaniei, intitulata: Sistemul de invatamant romanesc, incotro? ... Lansarea in dezbatere publica a celor trei variante de plan-cadru pentru invatamantul gimnazial a starnit aprinse controverse.
PAGINI DE ISTORIE LOCALA: ... CAREU DE ASI LA CALARASI Pe site-ul Pagini de istorie locala, omul de cultura calarasean CONSTANTIN TUDOR a publicat un text emotionant despre o intalnire din anul 1994 a calarasenilor cu 4 scriitori, personalitati de calibru ale culturii romane:
Limba engleza (English) isi are originile in Anglia. Este limba materna pentru majoritatea locuitorilor Australiei, Canadei, Commonwealthului Caribian, Irlandei, Noii Zeelande, Regatului Unit si Statelor Unite ale Americii (cunoscute de asemenea drept "Anglosfera").
Maladia care nu ii iarta nici pe cei destepti (Autoare: Cristina Bobe) Nimeni nu a invatat pe de rost mai mult decat actorii de teatru. In pofida unui exercitiu de o viata, cazurile de Alzheimer printre actori sunt numeroase, iar lor li se adauga numele a sute de intelectuali.
ADRIAN-NICOLAE POPESCU) Ce poate fi mai dramatic pentru o persoana care deja simte ca varsta a treia ii da tarcoale cu insistenta, decat semnele clare ca organismul nu numai ca i s-a deteriorat drastic, ci se afla si in pericol de pierdere a coerentei, a reperelor din lumea reala pe care s-a bazat o viata intreaga?!
Jurnalul National publica un articol scris de Adrian Nastase - "Aceasta tara" si "poporul meu" - pe care il puteti citi in continuare. 'Treptat, se naste, prin contributia reprezentantilor actualei puteri, o noua limba de lemn.
UDMR are baza morala pentru a cere sefia Senatului UDMR are baza morala politica pentru a cere functia de presedinte al Senatului, a declarat senatorul UDMR, Gyorgy Frunda.
"Sa fim corecti in relatia cu Republica Moldova", pe care o puteti citi in continuare. Saptamana trecuta, in timpul vizitei oficiale din Republica Moldova pe care am efectuat-o insotindu-l de domnul Presedinte al Senatului, domnul Crin Antonescu, am asistat la un eveniment de proportii.
Observator de Calarasi informeaza: Profesorul Ilie Stefan Radulescu si-a lansat a zecea carte Profesorul Ilie Stefan Radulescu si-a lansat a zecea carte, intitulata LIMBA ROMANA, INTRE IGNORANTA, INDECENTA SI AROGANTA. ... Ea urmeaza un fel de principiu aristotelic:
Cartea soaptelor, de Varujan Vosganian, nominalizata la Premiile PEN America (Autoare: Rodica Mitu) Romanul Cartea soaptelor, de Varujan Vosganian, se afla pe lista nominalizarilor la Premiile PEN America, editia 2018, la sectiunea de traduceri (carte de fictiune)/ PEN Translation Prize.
Conform acesteia, Ziua limbii si teatrului idis poate fi organizata de catre autoritatile publice centrale si locale si de institutiile aflate in subordinea sau coordonarea acestora, de catre societatea civila si de persoane fizice si juridice, prin organizarea si/sau participarea la programe si manifestari culturale, educative, artistice, cu caracter social sau stiintific, consacrate promovarii limbii si teatrului idis.
Medicii scoliti la Universitatea de Medicina din Targu Mures sunt printre cei mai buni din tara, pentru ca institutia in cauza are un prestigiu bazat pe merite greu de egalat in Romania.
google-analytics.com