Limba engleza (English) isi are originile in Anglia. Este limba materna pentru majoritatea locuitorilor Australiei, Canadei, Commonwealthului Caribian, Irlandei, Noii Zeelande, Regatului Unit si Statelor Unite ale Americii (cunoscute de asemenea drept "Anglosfera"). Este folosita ca limba secundara sau ca limba oficiala de-a lungul lumii, in special in tari precum India, Sri Lanka, Pakistan sau Africa de Sud, precum si in multe organizatii internationale.
Engleza este limba dominanta pe plan international in domeniile comunicatiei, stiintei, afacerilor, aviatiei, divertismentului, radioului si diplomatiei. Dupa cel de-al doilea razboi mondial, influenta economica si culturala a Statelor Unite a accelerat raspandirea acestei limbi.
In domeniul limbajelor de programare si a internetului, limba engleza este baza de lucru si comunicatie, cunoasterea ei oferind un avantaj in utilizarea tehnologiilor moderne.
Cunoasterea limbii engleze a devenit necesara si ceruta pentru angajarea in anumite domenii, profesii sau ocupatii. Peste un miliard de oameni din intreaga lume vorbesc engleza si este predata in scolile din foarte multe tari unde engleza nu e limba materna, precum in Romania.
Engleza este de asemenea una din cele 6 limbi oficiale ale Natiunilor Unite.
Sursa: Wikipedia-RO.