Secretarul executiv al PSD, Sorin Bota a anuntat marti ca PSD va sesiza Curtea de Conturi pentru a verifica legalitatea editarii unei brosuri in limba maghiara de catre Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor (MDLPL), fapt care ar consfinti limba maghiara ca a doua limba nationala din Romania.
"Sper sa se autosesizeze organele competente ale statului, Curtea de Conturi si altele, dar si primul ministru, pentru a lua masuri. Mi se pare anormal ca in Guvernul Romaniei sa existe o alta limba oficiala in materialele Guvernului sau ale ministerelor", a spus Bota.
El a precizat ca, daca premierul Tariceanu si institutiile statului nu vor lua masuri, PSD va sesiza Curtea de Conturi. "Vom analiza din punct de vedere legal ce se poate face, ca si partid de opozitie. Vom sesiza Curtea de Conturi, daca este legal sa se utilizeze o alta limba decat cea romana de catre ministerul respectiv. Mi se pare anormal, mi se pare o incalcare a Constitutiei", a spus Sorin Bota.
Acesta a prezentat, in conferinta de presa, brosura in limba maghiara despre programele MDLPL, cu titlul "Construieste, creeaza parteneriate, dezvolta! Finantare nationala si europeana prin programul MDLPL". El a sustinut ca acelasi minister condus de Borbely Laszlo a editat, iarna trecuta, un calendar in limba maghiara. "A fost pur si simplu o propaganda intr-o alta limba decat cea romana", a subliniat secretarul executiv al PSD.