Cautare

116 de rezultate pentru "milionarii dobrogei" (3.53 secunde)
Au fost imblinziti de taclale si de lungile perioade de pace, iar acum mongolii Dobrogei nu mai alearga pe nimeni cu sabia scoasa.
In sudul Dobrogei, o mare parte dintre locuitori se va indrepta catre cele mai cunoscute manastiri din zona. In primul rand, anul acesta un pelerinaj enorm va avea loc la Pestera Sfantului Andrei, acolo unde va sluji, in noaptea de Inviere, Inalt prea Sfintia Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
Turismul cultural - exploatat la maximum in Dobrogea Dezvoltarea economica din zona Dobrogei trebuie sa se bazeze, in acceptiunea specialistilor germani, atat pe turismul cultural (exploatarea urmelor grecesti si romane din zona, a manastirilor din regiune, a Pesterii Sfantului Apostol Andrei etc), cat si pe accentuarea protejarii mediului.
Pe langa avantajele deosebite pentru clientii Congaz (obtinerea de informatii privind consumul, facturile, locul de plata a facturii sau chiar achitarea acestor facturi in regim online pe baza unui cont bancar), noul soft achizitionat si implementat de SIVECO, la nivelul companiei de distributie gaze din sudul Dobrogei, permite o securizare foarte buna a informatiilor, eliminarea pasilor morti existenti de la depunerea de catre clienti a cererilor de bransare la reteaua de gaze pana la punerea in functiune a bransamentului solicitat, precum si alte beneficii vizand optimizarea activitatilor companiei Congaz.
Planul comun de management al padurilor Dobrogei reprezinta o strategie pe termen mediu si lung, fiind prevazuta dublarea fondului forestier din judetul Constanta intr-o perioada de 40 de ani, pentru a creste procentul ocupat de padure de la 5 procente la 10%, mai apropiat de ponderea padurilor din nordul regiunii.
Prin investitia de la Capul Bala se creeaza premisele dezvoltarii unui sistem hidroenergetic care sa rezolve atat problema asigurarii apei necesare racirii reactoarelor Centralei de la Cernavoda, cat si cea a sigurantei hidrologice a Dobrogei, prin preluarea debitelor excedentare ale Dunarii, in perioadele favorabile producerii de inundatii.
Cu aceasta ocazie, presedintele Basescu a prezentat pozitia Romaniei fata de fenomenul incalzirii globale, studiile aratand ca sudul Dobrogei si Baraganul sunt in pericol de desertificare.
Cele mai problematice localitati, din acest punct de vedere sunt zona Casimcea- Topraisar- Chirnogeni - Deleni- Ostrov, Cogealac - Gura Dobrogei - Fantanele - Tariverde - Gradina, dar si Saligny - Faclia - Cernavoda.
In plus, ca mai toate zonele Dobrogei, si zona sudului litoralului este una dintre cele mai bune din tara unde pot fi montate, cu succes, centrale eoliene, energia obtinuta fiind egala celor doua reactoare de la Cernavoda.
Cu alte cuvinte Mangalia are, in zona respectiva, numai cladiri construite dupa integrarea Dobrogei in Romania. Aceasta zona este insa suprapusa peste orasul medieval care, la randul sau, se suprapune celui antic - Callatisului.
Tot in sedinta de astazi, se supune aprobarii proiectul de hotarare privind aprobarea intocmirii unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru realizarea unui Complex de locuinte si dotari pe terenul situat pe strada Calea Dobrogei, intre Faleza Canal Dunare-Marea Neagra si deviere drum comunal DC3 .
Totodata, reprezentanti ai DADR, RAJA, Apelor Romane si altor institutii cu responsabilitati in domeniul asigurarii apei pentru irigat in judetul Constanta s-au intalnit, ieri, pentru a decide alimentarea cu apa a canalelor de irigatii din zona de sud a judetului, in vederea cresterii suprafetelor irigate din aceasta regiune a Dobrogei.
Un proiect de suflet al senatorului Nicolae Moga devine realitate: gazele ajung si in localitatile Costinesti si 23 August. Locuitorii din sudul judetului Constanta asteapta de zeci de ani să
Dezvoltarea economica si sociala intensa ce caracterizeaza regiunea Dobrogei si in mod special judetul Constanta a determinat compania de telefonie mobila Cosmote Romania sa efectueze in judetul de la malul marii investitii de peste 25 milioane de euro, numai in primul an de la aparitia pe piata a acestui nou operator de telefonie mobila din Romania, a aratat ieri in cadrul unei conferinte de presa desfasurata la Hotel Ibis din Constanta Marcel Liznic, manager Implementare Retea Radio in cadrul Cosmote Romania.
Insula situata in apropierea localitatii Ostrov, in mijlocul Dunarii, ar putea fi una dintre atractiile turistice ale Dobrogei, precum muntele Saint-Michel din nord-vestul Frantei, care in timpul fluxului devine insula in Marea Manecii, fapt ce atrage an de an foarte multi turisti.
In Romania, Sfantul Apostol Andrei este cunoscut drept ocrotitorul tarii doarece a propovaduit Evanghelia si cuvantul Domnului pe aceste meleaguri. Drept dovada avem toponimele din zona Dobrogei precum Pestera Sfantului Andrei, Paraiasul Sfantului Andrei. (Sursa: calendarulortodox.ro)
Papusile sunt realizate artizanal, de la armatura pana la cele mai mici detalii de broderie, modelate din polimer sau papier mache, slefuite si pictate manual Elena Orbocea este secretar literar la Teatrul Jean Bart din Tulcea si artistul creator al tunei expoziții de papusi, de autor, inspirate din spatiul cosmopolit al Dobrogei.
Temperaturile maxime vor avea valori de la 12...13 grade in nordul Moldovei pana la 23...25 de grade in Muntenia si vestul Dobrogei.
"Ultimul si cel mai exotic" palat al reginei Maria a fost construit si decorat in intregime dupa propriul gust artistic, in micul "oras alb" situat pe "Coasta de Argint" a Marii Negre, la aproximativ 120 km de Constanta, intr-o regiune de vis, cel mai stralucit punct verde de pe coasta arida a Dobrogei, o oaza romantica si un cadru perfect pentru o fantezie arhitectonica.
Regimul termic in zona Dobrogei atat valorile termice diurne, cat si cele nocturne vor avea o evolutie similara: vor scadea usor si treptat in prima saptamana, pentru ca in cea de-a doua sa creasca de la o zi la alta.
google-analytics.com