Cautare

116 de rezultate pentru "milionarii dobrogei" (2.78 secunde)
In dupa-amiaza zilei de sambata, in estul Munteniei si in cea mai mare parte a Dobrogei, vremea se va mentine calduroasa, vor fi temperaturi maxime de 32 - 34 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va mai atinge local pragul critic de 80 de unitati si disconfortul termic va fi accentuat.
In tara noastra locuiesc in buna convietuire cateva mii de arabi, in special de origine libaneza si siriana, care se adauga unei importante comunitati musulmane traditionale ce numara in jur de 65.000 de membri, grupati indeosebi in zona Dobrogei.
In intervalul mentionat in Oltenia, in cea mai mare parte a Munteniei si a Dobrogei si in sudul Moldovei vor fi precipitatii mai ales sub forma de ploaie, iar cantitatile de apa vor depasi 20...25 l/mp si izolat 40...50 l/mp.
La nivelul Dobrogei, pe tot parcursul celor doua saptamani de prognoza, valorile termice se vor situa peste cele climatologic specifice lunii februarie.
Cele doua tuneluri ar porni din sudul Dobrogei actuale si din Cadrilater si subtraverseaza Marea Neagra. In timpul Celui de-Al Doilea Razboi Mondial, aceste guri de acces au fost astupate din motive de siguranta nationala si au fost pazite.
Piata Centrala se modernizeaza / Vezi cum o sa arate noul spatiu agroalimentar Conform datelor puse la dispozitie de Primaria Calarasi, in cadrul unei conferinte de presa, in perioada 2013 - 2015 s-a incercat concesionarea Pietei Centrale, mai precis a imobilului teren in suprafata de 2310 mp, prin licitatie publica deschisa, suprafata ce apartine domeniului public al Municipiului Calarasi, si care se afla in administrarea Serviciului Public Piete Oboare, amplasat in intravilanul municipiului Calarasi, pe strada Dobrogei.
Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 18-19 grade in vestul si nord-vestul teritoriului si 35-36 de grade si izolat 37 de grade in sudul si estul Munteniei, sudul Moldovei si in partea continentala a Dobrogei.
Cerul va fi variabil in regiunile sudice si sud-estice si mai mult senin in celelalte regiuni, dar numai pe arii restranse in sud-estul Dobrogei, mai ales seara si noaptea, vor innorari accentuate, averse si descarcari electrice.
Zona Dobrogei va fi caracterizata in intervalul 28-30 martie de o vreme mai calda decat in mod obisnuit la sfarsit de martie, cu o medie a temperaturilor maxime de 17 - 18 grade Celsius.
Disconfortul termic va fi in extindere si accentuare, indeosebi in Campia de Vest, Campia Romana si partea continentala a Dobrogei.
DOBROGEA In zona Dobrogei, atat valorile termice diurne, cat si cele nocturne vor fi, in general, in scadere, pana in 13 -14 august, cand media maximelor va ajunge la 29 - 30 de grade, iar a minimelor la 19 grade.
Sapaturile arheologice efectuate in ultimii ani in cetatea bizantina situata pe ostrovul Pacuiul lui Soare, in zona de sud vest a Dobrogei, intre comuna Ostrov si localitatea Dervent, au condus la observatia ca asezarea cu caracter civil denumita Vicina dateaza inca din anul 971 d.H.
Balcul, asa cum este cunoscut de mare parte a calarasenilor se desfasoara chiar pe terenul de pe Prelungirea Dobrogei, loc in care se organiza Oborul de animale si cereale.
Vremea se va raci in vest si nord-vest, dar se va mentine deosebit de calda in restul tarii, cu maxime ce vor fi cuprinse intre 5-6 grade in dealurile vestice si 17-18 grade in sud-estul Munteniei si in sudul Dobrogei.
Despre infaptuirile sale de la Balcic, insasi regina Maria avea sa consemneze in paginile revistei ANALELE DOBROGEI, Anul IX, vol.
Vremea se va raci brusc in special in estul si in sud-estul tarii, astfel ca temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -4 grade Celsius in nordul Moldovei si cel mult 10-12 grade in vestul Olteniei si in sudul Dobrogei.
- Au fost semnalate populatii de dropii in zona localitatii Mihai Bravu, din judetul Giurgiu, in zona judetului Calarasi si in sudul Dobrogei, localitatea Negru Voda.
Luni, vremea va fi racoroasa in partea de est, in special in Moldova, nordul Dobrogei si in Carpatii Orientali. In aceste zone va fi cer noros si va ploua local.
Doina Dobrogei din Medgidia 17:40 - 18:20 Ansamblul Busuiocu din Bacau 18:20 - 19:10 Ansamblul Transilvania din Baia Mare 19:20 - 21:00 Orchestra Nationala Valahia a Primariei Capitalei, condusa de maestrul dirijor Marius Zorila, cu Laura Lavric, Ionut Dolanescu, Nineta Popa, Lavinia Goste, Mariana Anghel, Constantin Magureanu, Gheorghe Rosoga Sambata - 13 octombrie 2018 17:00 - 17:20 Minoritatea ucraineana Kozaciok din Suceava 17:20 - 17:40 Minoritatea greaca Ans.
Colinele Dobrogei si I.G. Terasele Dunarii. Intrebata care sunt cele mai cautate sortimente de vinuri, Aura Radu a precizat:
google-analytics.com