Cautare

120 de rezultate pentru "mercur" (3.25 secunde)
Pe Bursa Electronica Rasdaq, actiunile societatii Avioane Craiova isi continua trendul ascendent, crescand cu 11% pana la cotatia de cinci lei, iar titlurile societatii Mercur SA Craiova se tranzactioneaza la valoarea de 40 de lei, in crestere cu 33% fata de inceputul anului.
In momentul acesta avem alte oferte", a spus o reprezentanta a magazinului DOMO, din incinta complexului Mercur. La fel se intampla si la alte magazine.
Pretul la care este cotata actiunea SIF 5 este deosebit de tentant, iar usoara crestere a lichiditatii înregistrata saptamâna trecuta este un semn promitator pentru o buna evolutie si în aceasta saptamâna.O scurta trecere în revista a evolutiilor firmelor din Oltenia ne arata pe Automobile Craiova (AUCS) din nou în atentia investitorilor, cu lichiditate si preturi în crestere, la un pret de închidere de 25 lei/actiune, pe Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT), pentru care AVAS a anuntat intentia privatizarii pentru 2008, la aproximativ acelasi pret de saptamâna trecuta, 1,01 lei/actiune, Avioane SA Craiova (AVIO) si Mercur SA Craiova (MRDO) în scadere, Santierul Naval Orsova (SNO) în usoara crestere, dar pe o lichiditate slaba, Artego SA Târgu Jiu (ARTE), Macofil SA Târgu Jiu (MACO), Artrom Slatina (ART) si Alumil Rom Industry (ALU) în scadere usoara.Acest material reprezinta opiniile analistilor SSIF BROKER si are un scop pur informativ, neconstituind o recomandare de tranzactionare.
Cota stabilita este de 0,02 lei pe kilogram pentru pulberi, 0,04 lei/kg pentru oxizi de azot si oxizi de sulf, 12 lei/kg pentru plumb, 16 lei pe kilogram pentru cadmiu si 20 lei/kg pentru emisiile de mercur si cele de poluanti organici persistenti.
Electroputere - 0,9 lei/actiune, Automobile Craiova - 25,7 lei/actiune, Mercur Craiova - 45 lei/actiune, Santierul Naval Orsova - 11,7 lei/actiune, Artrom Slatina - 31,7 lei/actiune, Alro Slatina - 7,2 lei/actiune.
Electroputere - 0,9 lei/actiune, Automobile Craiova - 25,7 lei/actiune, Mercur Craiova - 45 lei/actiune, Santierul Naval Orsova - 11,7 lei/actiune, Artrom Slatina - 31,7 lei/actiune, Alro Slatina - 7,2 lei/actiune.
SIF Oltenia - 2,89 lei/actiune, Electroputere - 0,845 lei/actiune, Automobile Craiova - 24 lei/actiune, Mercur Craiova - 50 lei/actiune, Santierul Naval Orsova - 10,5 lei/actiune, Artrom Slatina - 27,5 lei/actiune, Alro Slatina - 6,7 lei/actiune.
SIF Oltenia - 2,94 lei/actiune, Electroputere - 0,8 lei/actiune, Automobile Craiova - 23,1 lei/actiune, Mercur Craiova - 45 lei/actiune, Santierul Naval Orsova - 10,5 lei/actiune, Artrom Slatina - 30 lei/actiune, ALRO Slatina - 7,35 lei/actiune.
SIF Oltenia - 2,94 lei/actiune, Electroputere - 0,8 lei/actiune, Automobile Craiova - 23,1 lei/actiune, Mercur Craiova - 45 lei/actiune, Santierul Naval Orsova - 10,5 lei/actiune, Artrom Slatina - 30 lei/actiune, ALRO Slatina - 7,35 lei/actiune.
SIF Oltenia - 2,95 lei/actiune, Electroputere - 0,81 lei/actiune, Automobile Craiova - 23,6 lei/actiune, Mercur Craiova - 45 lei/actiune, Santierul Naval Orsova - 11 lei/actiune, Artrom Slatina - 30 lei/actiune, Alro Slatina - 7,35 lei/actiune.
  SIF Oltenia, în fruntea listei Urmatoarea pe lista achizitiilor este Mercur SA Craiova (cu un volum de 610.000 de actiuni), unde SIF Oltenia detine controlul, având în proprietate 85,52% din capitalul social.
Razboiul dintre presedintele Camerei de Comert si Industrie „Oltenia“ (CCIO), Constantin Raducanoiu, de la SC Parc Turism, si pretendentul la acelasi fotoliu, Ioan Vigaru, de la Mercur SA, a continuat în instanta, cu o „batalie“ marcata în favoarea lui Vigaru.
Intr-o sedinta furtunoasa care a durat peste patru ore, Ioan Vigaru, director adjunct al SC Mercur SA (firma controlata de SIF Oltenia), a castigat detasat presedintia institutiei, fiind votat de 42 de membri ai Camerei (din 80 de voturi exprimate), in timp ce contracandidatii sai, Constantin Raducanoiu si Octavian Vulpescu, au iesit din cursa, primul cu 29, iar cel de-al doilea, cu numai noua voturi.
Se pare ca acest sistem este neobisnuit de "uman", avand probleme, ca si noi, cu temperaturile situate la extremitatile coloanei de mercur.
Potrivit politistilor, Petromar a abandonat in depozitele din apropierea Bucurestiului peste 2.250 de tone de deseuri periculoase, printre care mercur, arsenic, cianuri si uleiuri cancerigene.
Exceptie vor face unitatile situate in marile magazine (Carrefour, Kaufland, Auchan, Cora Lujerului), cele din mall-uri (Jolie Ville, Euromall Pitesti, Baneasa Shopping City, Mercur Mall Ploiesti) si din aeroportul Henri Coanda (Visa Tax), care vor functiona potrivit unor orare speciale.
Se stie deja ca daca un bec "ecologic" este spart, imprastie cantitati periculoase de mercur. In plus, cand aceste becuri functioneaza, emit si alte substante cancerigene.
Printr-o developare in vapori de mercur se obține o imagine negativa in relief (o matrita). Inventia este prezentata Academiei Franceze de Stiinte la 19 august 1839 si a obtinut brevetul.
"Concluzia este ca telefoanele mobile continua sa fie toxice si sa contina substante chimice cu factor de risc, dar situatia este in curs de ameliorare", a declarat Jeff Gearhart, director de cercetare la Centrul Ecologic din Michigan. Fiecare telefon contine substante periculoase, precum plumb, brom, clor, mercur sau cadmiu.
• Desi tot cauta lucruri insolite despre Eminescu, puzderia de laudatori circumstantiali ignora, de pilda, ca numele "poetului nepereche" (in general, poetii trebuie sa fie "imperechiati"?!) a fost dat de NASA unui crater cu totul special, de pe planeta Mercur.
google-analytics.com