Constantin Raducanoiu este suspendat din functie pentru a doua oara în sase luni. De data aceasta, sta pe „banca de rezerva“, pâna la solutionarea procesului pe fond.
Razboiul dintre presedintele Camerei de Comert si Industrie „Oltenia“ (CCIO), Constantin Raducanoiu, de la SC Parc Turism, si pretendentul la acelasi fotoliu, Ioan Vigaru, de la Mercur SA, a continuat în instanta, cu o „batalie“ marcata în favoarea lui Vigaru. Acesta a cerut judecatoarei suspendarea noii conduceri a CCIO si organizarea de noi alegeri, invocând faptul ca alegerea presedintelui Camerei nu s-a realizat în conditii tocmai legale. Zilele trecute, Tribunalul Dolj a respins un recurs al lui Raducanoiu (PSD) la o ordonanta prezidentiala, introdusa de Vigaru (perceput în mediul de afaceri drept omul lui Dinel Staicu). Instanta a dispus ca „se suspenda punerea în aplicare a executarii hotarârii Adunarii Generale a Reprezentantilor din CCIO privind alegerea SC Parc Turism în conducerea CCIO“. „Acest lucru înseamna ca domnul Raducanoiu nu mai poate semna acte în numele Camerei pâna când se va încheia procesul pe fond“, sustine Ioan Vigaru. „Nu a câstigat nimeni. În definitiv, am pierdut o lupta, dar razboiul continua. Daca voi pierde, ma voi întoarce la popor“, a precizat, pentru GdS, Constantin Raducanoiu. În locul lui, actele emise de CCIO sunt semnate de unul dintre vicepresedintii Camerei, Radu Hurezeanu, de la SC Helco. Practic, Raducanoiu se afla la a doua suspendare din functie de la numirea sa si pâna acum, adica de pe 3 aprilie 2008. Acesta va ramâne în situatia de fata pâna când se încheie procesul pe fond. Perioada poate fi chiar mai mare de un an, la ritmul în care se solutioneaza cauzele în justitie. Amintim ca disputa între cei doi pretendenti la fotoliul de presedinte al CCIO a început în urma cu sase luni, la alegerile de la entitatea amintita, când numarul de voturi obtinute de Raducanoiu, dupa o sedinta-maraton de 12 ore, era la limita stabilita de legislatie si de normele interne ale Camerei de Comert. Un singur vot, acordat de comisia de numarare în favoarea lui Raducanoiu, a aprins „razboiul“ dintre cei doi.

Sfatuit sa demisioneze

Presedintele Consiliului Judetean Dolj, institutie actionar unic al SC Parc Turism SA, Ion Prioteasa (si presedinte al PSD Dolj), a declarat, pentru GdS, ca îl va sfatui pe presedintele-suspendat al CCIO sa renunte la functie prin demisie, dar sa participe din nou la alegeri. „Domnul Raducanoiu este reprezentantul consiliului judetean la Camera de Comert si e normal sa-mi sustin omul. O sa am o discutie cu dânsul si o sa-l sfatuiesc sa-si dea demisia, pentru a se organiza din nou alegeri, ca sa fie reconfirmat în functie“. Prioteasa a adaugat ca acest proces nu reprezinta altceva decât o „bulversare a activitatii Camerei si a mediului de afaceri“.