Cautare

7205 de rezultate pentru "martis biatrice avocat drept penal" (3.76 secunde)
Plenul Senatului a adoptat ieri, în unanimitate, cu 83 de voturi, cererea de reexaminare transmisa de presedintele Traian Basescu privind modificarile aduse la Codul de Procedura Penala si la Codul Penal.Senatorii au decis ca înregistrarile ambientale sau accidentale efectuate de catre parti sau de alte persoane, nu constituie mijloace de proba, cu exceptia infractiunilor contra persoanei, a patrimoniului, a actelor de coruptie sau de crima organizata.
Treizeci si una de persoane din Galati sunt cercetate penal de Politie dupa ce s-a constatat ca au votat fara sa fie inscrise pe listele electorale permanente, cu complicitatea unor membri ai sectiilor de votare.
El daca se urca beat la volan si calca pe cineva pe trecerea de pietoni, el nu raspunde penal in niciun fel pentru ca are imunitate absoluta", a declarat fostul premier.
In emisiunea Sinteza Zilei, fostul premier Victor Ciorbea, de profesie procuror, a declarat ca gestul Elenei este penal: "Potrivit articolului 241 din Codul Penal, purtarea fara drept a uniformelor, gradelor sau insignelor militare se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani".
Codul Penal si Codul Civil vor intra in vigoare, in noua forma, la 1 octombrie 2011, potrivit proiectelor de lege pentru punerea in aplicare a celor doua Coduri, aprobate miercuri de executiv.
"Curtea Constitutionala, pentru niste argumente formale, nu a sprijinit aceasta constructie inovativa care, in sfarsit, elimina din sistemul nostru de drept niste principii desuete si deschidea drumul adevaratei reforme a statului.
Voi trimite o scrisoare presedintilor Comisiei Europene, Parlamentului European si grupurilor parlamentare din PE Premierul Victor Ponta a declarat marti, dupa anuntul PDL privind boicotarea referendumului, ca aceasta actiune este ilegala si ca partidul condus de Vasile Blaga trebuie actionat penal.
Basescu vrea dizolvarea Comisiei Nana, nu a Parlamentului "Modificarile aduse Codului Penal ar fi fost un motiv serios de dizolvare a unui Parlament care prin actiunea lui genereaza deservicii uriase Romaniei.
Un om condamnat penal. Pe drept sau pe nedrept. ... domnul Klaus Iohannis a declarat, in calitatea sa de presedinte, ca se va opune sub orice forma nominalizarii unui premier condamnat penal.
Centrala Nucleara este prezentata pe site-ul firmei Ager Business Tech drept unul dintre clientii majori, alaturi de Ministerul Tehnologiei, Informatiilor si Comunicatiei, Televiziunea Romana si Regia Autonoma de Transport Bucuresti. ... Dosarul penal de catre ANAF in acest caz flagrant zace si acum printr-un sertar al justitiei romane.
"Firmele vor raspunde penal pentru infractiunile savarsite in realizarea obiectului de activitate sau in numele ori in interesul persoanei juridice", au stabilit ieri deputatii, in urma dezbaterii pe articole a proiectului de modificare si completare a Codului Penal, propus de ministrul justitiei.
Cu toate ca, potrivit unor surse autorizate, datele culese de Politie sunt mai mult decat suficiente pentru intocmirea unui dosar penal de zile mari, toata lumea asteapta acum rezultatele anchetei derulate de Fisc.
"Efectuarea cu stiinta de înregistrari inexacte, precum si omisiunea cu stiinta a înregistrarilor în contabilitate, având drept consecinta denaturarea veniturilor, cheltuielilor, rezultatelor financiare, precum si a elementelor de activ si de pasiv ce se reflecta în bilant constituie infractiunea de fals intelectual si se pedepseste conform legii".
In plus, daca s-ar respecta in totalitate acest studiu potrivit caruia toate localitatile din raza de competenta a Judecatoriei Macin vor fi arondate Judecatoriei Babadag ar aparea urmatoarea situatie hilara, locuitorii localitatilor aflate pe malul drept al Dunarii, intre municipiul Galati si Tulcea, pentru a ajunge la Judecatoria Babadag vor fi nevoiti sa treaca prin municipiul Tulcea.
Or, intr-o tara democratica in care cred ca traim si trebuie sa traim nu esti sanctionat penal pentru faptul ca iei decizii politice, dimpotriva, esti sanctionat sau esti apreciat de catre alegatori si cred ca toti cei care au votat la referendum au avut acest drept sa voteze si nu trebuie sa fie pedepsiti pentru asta.
Cantaretul Madalin Dragan, membru al trupei hip-hop Codu Penal, cunoscut in industrie drept Shobby, a fost implicat, joi, intr-un accident de circulatie produs in Ploiesti, in urma caruia o femeie insarcinata a decedat, iar politistii au stabilit ca artistul avea o alcoolemie de 0,99 la mie.
Cel de-al treilea colegiu pentru Camera Deputatilor este format din localitatile Mioveni, Titesti, Davidesti, Hartiesti, Boteni, Vulturesti, Stalpeni, Balilesti, Vladesti, Mihaesti, Schitu Golesti, Mioarele, Poienari de Muscel, Valea Mare Pravat si Godeni, cu 69.452 persoane cu drept de vot.
Listele electorale permanente cuprind doar alegatorii cu domiciliul in Romania, ceea ce, evident, nu inseamna ca doar alegatorii cu domiciliul in Romania, deci alegatorii din listele electorale permanente au drept de vot. Toti cetatenii romani, cu exceptiile prevazute de lege, au drept de vot.
Curtea Constitutionala doar a constatat ca este indeplinita conditia ca revizuirea sa nu suprime, afecteze, restranga vreun drept fundamental recunoscut in Constitutie, intrucat explicitarea ce se doreste a fi adusa prin revizuire corespunde sensului originar al textului constitutional.
Mama sa, al carei bunic, Nicolae Basilescu a fost decanul Facultatii de Drept Bucuresti in perioada interbelica si care primise, acasa, o educatie aleasa, a fost obligata sa fie femeie de serviciu si muncitor necalificat ani de zile in fabricile comuniste.
google-analytics.com