Treizeci si una de persoane din Galati sunt cercetate penal de Politie dupa ce s-a constatat ca au votat fara sa fie inscrise pe listele electorale permanente, cu complicitatea unor membri ai sectiilor de votare.

Pana acum Politia a inregistrat in evidente noua cauze penale, cu acelasi mod de operare, metoda "suveica". In aceste cauze sunt cercetate penal noua persoane, membre ale aceluiasi partid, care au facut parte din birourile electorale ale mai multor sectii de votare. Persoanele in cauza au permis mai multor alegatori sa voteze la sectiile din care faceau parte, fara ca acestia sa fie inscrisi pe listele electorale permanente si fara sa aiba domiciliul in zona arondata. Alte 11 persoane sunt cercetate dupa ce, in calitate de alegatori, si-au exercitat optiunea electorala la sectiile respective fara a avea acest drept. Toate aceste persoane au fost audiate, iar dosarele lor au fost inaintate Parchetului de pe langa Judecatorie, cu propunerea de incepere a urmaririi penale, conform Legii nr. 67/2004 privind alegerile locale.

Alte 11 persoane vor fi audiate de Politie in zilele urmatoare, tot cu privire la savarsirea unor infractiuni la Legea alegerilor locale. Acestea sunt suspectate ca ar fi primit bani din partea reprezentantilor unui partid pentru a vota in favoarea candidatilor acestuia. Asupra celor 11 persoane suspectate ca au primit mita electorala s-au gasit diverse sume de bani, timbre autocolante cu mentiunea "Votat" si liste cu nume si numere de telefon ale persoanelor de la care au luat banii sau urma sa ia diverse sume.