Blogul lui Radu Tudor : Basescu vrea dizolvarea Comisiei Nana, nu a Parlamentului

"Modificarile aduse Codului Penal ar fi fost un motiv serios de dizolvare a unui Parlament care prin actiunea lui genereaza deservicii uriase Romaniei. Si aici nu trebuie sa mai argumentez, pentru ca am vazut reactia Comisiei Europene si a aliatilor nostri. Romania, daca ar intra in vigoare modificarile la Codul penal si Legea amnistiei si gratierii, ar iesi din criteriile de la Copenhaga, care sunt criteriile politice, ceea ce ar fi extrem de grav. Pentru asa ceva, un Parlament ar trebui dizolvat", a spus Traian Basescu.
Este limpede ca Traian Basescu speculeaza greseala politica a USL in interes personal. Basescu nu vrea dizolvarea Parlamentului doar din adversitate politica fata de USL, ci pentru ca odata cu dizolvarea acestui legislativ ar disparea si comisia de ancheta a afacerii Nana, in care familia prezidentiala a luat 300 de hectare printr-un credit "prietenos" de 1.000.000 Euro de la CEC, banca statului. Pentru aceasta afacere, Basescu a folosit si angajatii Administratiei Prezidentiale, lucru ce ar putea fi dovedit drept trafic de influenta si abuz in serviciu. Evident, nu de catre DNA.

PS : Ca o dovada ca ceea ce a exprimat Basescu este un gand ascuns pentru interesul sau personal si n-are nimic de-a face cu legea fundamentala, iata ce spune Constitutia :
Dizolvarea Parlamentului
ARTICOLUL 89
(1) Dupa consultarea presedintilor celor doua Camere si a liderilor grupurilor parlamentare, Presedintele Romaniei poate sa dizolve Parlamentul, daca acesta nu a acordat votul de incredere pentru formarea Guvernului in termen de 60 de zile de la prima solicitare si numai dupa respingerea a cel putin doua solicitari de investitura.
(2) In cursul unui an, Parlamentul poate fi dizolvat o singura data.
(3) Parlamentul nu poate fi dizolvat in ultimele 6 luni ale mandatului Presedintelui Romaniei si nici in timpul starii de mobilizare, de razboi, de asediu sau de urgenta.
Asadar, dizolvare de parlament doar in cazul nerealizarii unei majoritati pentru investirea guvernului. Nu pentru ce bate campii Basescu. Dar pentru aceasta intentie neconstitutionala exprimata public, USL nu stie sa comunice intern si extern, sa arate ambasadelor si liderilor europeni ce dorinte abuzive il domina pe Basescu. USL doarme in cizme, in timp ce adversarul marcheaza puncte. Asta e realitatea