Ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, va prezenta Comisiei de Agricultura a Parlamentului german situatia agriculturii romanesti si pregatirea acestui sector pentru integrare, potrivit Mediafax.
In acest sens, el se va intalni azi si maine la Berlin cu ministrul german al Agriculturii, Horst Seehofer, cu vicepresedintele Parlamentului german, Susanne Kastner, si cu membrii Comisiei de Agricultura.
Flutur a spus ca in discutiile cu omologul sau german va prezenta, in special, capitolul veterinar, unde au fost inregistrate cele mai importante performante privind alinierea la cerintele comunitare. Printre subiecte se numara si instituirea controlului sanitar-veterinar in punctele de granita, identificarea animalelor sau gestionarea crizelor privind boli precum anemia infectioasa, gripa aviara sau pesta porcina.
Totodata, ministrul roman va expune strategia privind introducerea in cultura a unor specii pentru productia de biomasa pentru producerea de biodiesel si bioetanol. "Voi prezenta oportunitatile de extindere a cooperarii si sprijinului german in ceea ce priveste introducerea in Romania de rase noi de animale, productive", a spus Flutur.