Cautare

530 de rezultate pentru "gaz" (2.67 secunde)
Asociatia municipiilor din Romania face lobby pentru ca un procent din incasarile Distrigaz si Electrica sa ramana la autoritatile locale pe terenurile carora trec conductele de gaz sau retelele electrice.
"Tarifele ar putea sa scada cu 2% in cazul clientilor Distrigaz Sud si cu 2,5% pentru clientii E.ON Gaz Romania", au afirmat sursele mentionate.
Pretul gazelor naturale pentru populatie a scazut, dupa 1 ianuarie 2007, cu 2,5%, ca urmare a eliminarii impozitului de 7,4 euro aplicat la mia de metri cubi de gaz din productia interna, ieftinirea regasindu-se in factura din luna februarie, potrivit NewsIn.
Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) va prelua participatii indirecte de cate 5% la filialele grupului german de utilitati E.ON in Romania, respectiv distribuitorul de gaze E.ON Gaz Romania si firma de electricitate E.ON Moldova.
Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a semnat, ieri, un acord pentru preluarea unui procent de 9,8 % din actiunile companiilor E.ON Gaz Romania Holding si E.ON Energie Romania, care activeaza in domeniul energiei si au ca actionar majoritar grupul german E.ON.
Deripaska face parte din noua oligarhie rusa si detine un imperiu financiar, având în portofoliu, printre altele, grupul RUSAL - unul dintre cei mai mari producatori de aluminiu din lume, afaceri importante în domeniul energiei, si GAZ - al doilea mare producator de masini de pe piata ruseasca, titular al marcilor Volga si Gaz.
Jozias Johannes van Aartsen, fost ministru de externe in guvernul olandez, a fost numit coordonator european pentru proiectul conductei de gaz Nabucco care leaga Turcia si Austria, trecand prin Romania, Bulgaria si Ungaria.
Cei doi mari distribuitori de gaze de pe piata locala, Distrigaz Sud, controlat de grupul Gaz de France, si E.ON Gaz Romania, au apreciat la finele anului trecut ca pretul gazelor pentru populatie ar trebui sa creasca in 2008, ca urmare a majorarii tarifelor gazelor din import si a angajamentelor Romaniei de a se alinia la preturile din blocul comunitar.
Guvernul roman sustine implicarea companiei Gaz de France si a Kazahstanului in proiectul de constructie a oleoductului Constanta-Trieste, care ar urma sa transporte titei din zona Marii Caspice catre Europa Centrala, a declarat secretarul de stat in Ministerul Economiei, Viorel Palasca, oficualul admitand totusi ca "daca oleoducutul ar aproviziona si Franta, sansele de realizare ar fi mult mai mari".
Chiar daca reprezentantii sindicatelor din industria alimentara spun ca scumpirea utilitatilor este unul dintre motivele majorarii preturilor la alimente, Ministerul Economiei si Finantelor a anuntat ca, in ciuda tuturor avertismentelor ca vom asista la valuri de scumpiri succe- sive in luna ianuarie, nu s-a marit niciun pret, nici la energie electrica, nici la gaz.
Diferenta de pret dintre un gaz bun si unul prost poate fi de 10-15%, spun specialistii. ... Este posibil ca societatea de distributie sa treaca pe factura un indice care sa arate o calitate superioara a gazului, dar in aragaz sa intre un gaz de calitate inferioara.
Autoritatea Nationala de Reglementare în Domeniul Energiei a primit din partea Distrigaz Sud si E.ON Gaz România cereri de majorare a pretului la gaze naturale, începând cu 1 octombrie 2008, care sunt analizate.
Petrom a inceput procesul de inchidere a tuturor unitatilor de productie consumatoare de gaz natural din combinatului Doljchim, iar in urma acestei masuri un numar de 600 de salariati vor intra in somaj tehnic pana la jumatatea lunii februarie.
Compania rusa Gazprom a dispus marti reluarea livrarilor de gaz catre Europa via Ucraina, in jurul orei 07.00 GMT (09.00 ora Romaniei), potrivit unor imagini transmise de postul de televiziune rus NTV.
Ucraina primeste din nou, marti dimineata, gaz rusesc destinat Europei, a anuntat un oficial din cadrul companiei ruse Gazprom.
In acceptiunea Comisiei Europene din coridorul sudic ar face parte pe langa Nabucco interconectorul de gaz Turcia-Grecia-Italia precum si o eventuala conducta transcaspica ce ar face conexiunea intre Turkmenistan si Azerbaijan alimentand apoi Nabucco.
Potrivit ministerului rus al energiei, exporturile de gaz din perioada ianuarie-martie 2009 au ajuns la 26,2 miliarde metri cubi, ceea ce inseamna o scadere cu 56,2% comparativ cu aceeasi perioada de anul trecut.
In acest an, Romgaz va inmagazina cu aproximativ 14% mai putin gaz, in comparatie cu anul trecut. Romgaz va inmagazina in acest an o cantitate de 2.
Presedintele PSD Botosani, senatorul Gheorghe Marcu, va sesiza institutiile abilitate ale statului cu privire la "furturile" comise de furnizorii de gaz din Romania, el sustinand ca populatia este obligata sa plateasca facturi in medie cu 20% mai mari decat consumul efectiv.
Magistrala de gaz Harlau-Botosani este urmarita de ghinion. ... Au inceput lucrarile si la conducta de gaz Botosani-Bucecea, acestea derulandu-se pe vechiul traseu.
google-analytics.com