Cautare

1456 de rezultate pentru "cultura" (4.33 secunde)
3, in valoare de 200.000 RON, finalizarea lucrarilor la Casa de Cultura si darea in functiune a salii de spectacole.
Mai mult, potrivit lui Virgil Lungu, seful Directiei pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National, din acest motiv nu a putut fi concesionat deocamdata Cazinoul, singurul monument istoric din Constanta care a suscitat interesul investitorilor.
Capitolele cultura, agricultura si invatamant, ignorate de straini La capitolul opus se afla cultura si sportul, agricultura si silvicultura, invatamantul si piscicultura, unde valoarea investitiilor straine a fost redusa pe 2005.
600/2006, care se refera la sprijinul direct al statului acordat producatorilor de legume de sera si ciuperci de cultura in anul 2006, a intrat in vigoare la mijlocul lunii mai.
Tot ceea ce ii trebuie unui intreprinzator este o cultura de rapita si o instalatie care sa produca uleiul. ... ßi asta pentru ca pot fi instalate chiar langa cultura de rapita si se elimina astfel cheltuielile de transport.
Serviciul Public Crese, Asistenta Sociala, Cultura, Sport, Igiena Publica (CASCSIP) are de recuperat, de la chiriasii de la "Baraci" sau de la Caminul CP5 datorii in valoare de circa 2 miliarde de lei vechi.
Garda Financiara l-a amendat cu 10.000 RON si i-a inchis buticul care functiona ilegal in incinta Casei de Cultura, intrucat nu avea casa de marcat electronica.
Cultura si cunoasterea sunt doua aspecte de care craiovenii sunt tot mai interesati. ... "Avem, de exemplu, un program turistic cultural pentru Istanbul, program care se bazeaza in special pe cultura bizantina.
a€žStarea vegetatiei depinde de la cultura la cultura, unele dintre acestea prezentA¢ndu-se bine pentru ca au fost tratate cu ingrasaminte precum fosfor si azota€œ, ne-a precizat directorul Institutului Fundulea.
In ciuda controverselor iscate din cauza interdictiilor impuse de Uniunea Europeana in ceea ce priveste cultivarea unor soiuri romanesti de vita-de-vie, Ovidiu Gheorghe spune ca "structura varietala din cultura de vita-de-vie nu a fost modificata major".
"Deoarece tehnologia de cultura a soia modificata genetic a dovedit avantaje evidente la nivelul fermei, cu implicatii pozitive la nivelul economiei nationale a Romaniei, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) va sprijini aprobarea in cultura a soia modificata genetic la nivelul Uniunii Europene, prin pozitia favorabila pe care o va exprima in procesul de adoptare a deciziei", se arata intr-un comunicat al MADR.
Potrivit legii, în situatia în care o cultura este afectata de seceta în proportie mai mare de 30%, Ministerul Agriculturii acorda despagubiri, prin hotarâre de guvern, pâna la nivelul a 70% din cheltuielile dovedite, efectuate pe hectar pâna la data declararii fenomenului de calamitate.
Potrivit acesteia, în perioada de vara, s-a observat însa o crestere a interesului si pentru cursurile pentru meserii legate de domeniul prestarilor de servicii si agricultura (lucrator în cultura plantelor).
În ceea ce priveste cultura de porumb, sunt comune în care plantele au început sa se usuce. ... În Vâlcea nici o persoana nu a avut cultura asigurata“, a afirmat directorul adjunct al DADR.
Cu alte cuvinte, chiar daca masa verde s-a dezvoltat, in cazul in care cultura respectiva nu a facut boabe, ea va fi transformata in nutret pentru animale.
Sediu de 200.000 de lei pentru Inspectoratul Judetean de Cultura si Culte Tot in acest an Ministerul Culturii si Cultelor a alocat fonduri si pentru un nou sediu a Inspectoratului Judetean de Cultura si Culte, care functioneaza in prezent intr-o cladire revendicata care urmeaza a fi retrocedata.
Cultura de primavara preponderenta în acest an este porumbul, al carui pret pe kilogramul de samânta a ajuns un sfert din pretul gramului de aur.
Ministrul Agriculturii, Dacian Ciolos, a confirmat ca institutia pe care o conduce sustine reintroducerea acestui tip de cultura, care a fost interzisa de la 1 ianuarie 2007.
Cele mai afectate zone sunt Tecuciul si comuna Foltesti, unde din cultura de soia nu se mai poate salva mare lucru. ... "Vijeliile au scuturat cultura de soia.
Directia Agricola Galati si nici chiar Ministerul Agriculturii nu mai au voie sa furnizeze informatii legate de productia medie obtinuta la cultura de grau pe motiv ca datele amintite ar lucra in defavoarea producatorilor, care ar fi nevoiti sa-si vanda marfa la un pret mai mic decat cel real.
google-analytics.com