Cautare

1455 de rezultate pentru "cultura" (2.54 secunde)
Personalitati de ieri si azi, oameni de cultura, profesori universitari au fost rasplatiti pentru meritele deosebite, in sedinta solemna a Consiliului Local, o manifestare traditionala din cadrul Zilelor Craiovei.
Basescu a aratat ca Romania considera ca a da minoritatilor sansa pastrarii culturii, limbii, obiceiurilor nu este altceva decat o modalitate de a adauga valori culturale la cultura majoritarilor, ceea ce face o tara mai atractiva si mai puternica.
Initial, initiativa prevedea instituirea, in data de 15 a fiecarei luni, a unei zile in care vizitarea muzeelor, a caselor memoriale si a colectiilor publice sa fie gratuita pentru toti cetatenii romani, insa senatorii din comisia pentru cultura au adoptat un amendament prin care beneficiaza de gratuitate doar elevii si studentii.
Presedintele Comisiei pentru cultura din Senat, Sergiu Nicolaescu, a declarat, marti, ca demisia sa din PSD, partidul din care a facut parte ‘‘mai bine de 20 de ani‘‘, poate fi asemanat cu un divort.
Dedulcit la zaharurile vietii publice, iubeste BMW-ul editie princeps mai ceva decat pe Heidegger - aceeasi cultura germana, in definitiv.
Presedintele Traian Basescu a declarat, in 22 august, la TVR, ca nu are certitudinea ca actualii oameni politici europeni isi pot convinge popoarele ca Statele Unite ale Europei nu le afecteaza traditiile, cultura si individualitatea.
La (in)cultura prezidentiala, ar fi, oricum, de prisos. ... Nici pe domnul Popescu nu-l intreb daca are habar ce inseamna bolsevic, situandu-se cam la acelasi nivel de (in)cultura cu seful sau, Basescu.
Primaria mai propune alocarea a 500.000 de lei Spitalului "Filantropia", aflat in mari dificultati financiare, in schimb ia din banii institutiilor de cultura. ... se diminueaza cu 29.000 de lei, al Casei de Cultura "Traian Demetrescu"
Primaria mai propune alocarea a 500.000 de lei Spitalului "Filantropia", aflat in mari dificultati financiare, in schimb ia din banii institutiilor de cultura. ... se diminueaza cu 29.000 de lei, al Casei de Cultura "Traian Demetrescu"
Este in regula sa acceptam ca oameni de "cultura" precum Valeriu Turcan sau Daniel Funeriu sa fie parte din structura de conducere a ICR, in timp ce oameni care fac parte din Uniunea Scriitorilor, Uniunea Compozitorilor sau Uniunea Artistilor Plastici sa fie ignorati de aceasta institutie?
Sub pretextul ca sprijina promovarea culturii romane in lume, dupa mintea lui Traian Basescu si a lui Patapievici, ICR-ul e doar o vaca de muls, o mosie pe care sunt recompensati lingaii de serviciu, ratatii si scriitorii care n-au pe unde dormi si atunci sunt trimisi in peregrinari prin lume ca sa ne promoveze cultura.
Promovarea valorilor romanesti pe plan international s-a facut de multe ori prin intermediul oamenilor de stiinta, a sportivilor si a oamenilor de cultura.
In timpul mandatului meu, comisiile de cultura ale Parlamentului, precum si cele de afaceri externe carora aveam obligatia sa le prezentam programele, nu au alocat niciodata institutiei un buget pe masura, adica banii necesari pentru sustinerea unor proiecte pe termen lung, La un moment dat, Fundatia a fost trecuta in subordinea M.A.E., ajunsesem un fel de subdepartament al ministerului si primeam un mic buget.
Andrei Marga si Horia Răzvan Garbea, propusi presedinte, respectiv vicepresedinte ICR, audiati marti Andrei Marga si Horia Răzvan Garbea vor fi audiati marti de membrii comisiilor de cultura si de politica externa ale Senatului, cei doi fiind propusi sa ocupe functia de presedinte, respectiv vicepresedinte al Institutului Cultural Roman (ICR).
Candidatii pentru aceste functii vor fi audiati la ora 14,00 in Comisiile de cultura ale Camerei Deputatilor si Senatului. "Vor fi audiati la Comisiile de cultura toti membrii propusi pentru CA al SRTv, ca sa fie procedura completa.
E total gresit sa vorbim despre "romanizarea" Republicii Moldova Romania si Republica Moldova au o istorie si cultura comune, de aceea e total gresit sa se vorbeasca despre "romanizarea" statului vecin, ai carui cetateni isi vor alege viitorul in mod liber, a declarat ministrul de Externe, Titus Corlatean, intr-un interviu acordat agentiei ruse Interfax, cu prilejul vizitei sale la Moscova, transmite Agerpres.
Insa forta efectiva care a dus la declansarea si victoria revolutiei romane a constituit-o factorul intern, revolta timisorenilor si a poporului roman, sacrificiul suprem al eroilor revolutiei si lupta curajoasa a revolutionarilor, a celor care s-au revoltat si au participat, mai intai, la demolarea regimului ceausist si apoi la promovarea noilor transformari revolutionare din politica, economia, cultura, mentalitatea si comportamentul romanilor.
Fostul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu, a tinut sa precizeze ca Romania are foarte multe valori, dar ele trebuie transmise corect Europei. "Romanii au cultura, au creat o cultura de o valoare inestimabila despre care trebuie sa le vorbim europenilor.
Drapelul va fi arborat in berna si la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, institutiilor de invatamant, institutiilor de cultura si misiunilor diplomatice ale Romaniei, la punctele pentru trecerea frontierei, aeroporturi, porturi, gari si aerogari, precum si ca pavilion pe navele si ambarcatiunile care navigheaza sub pavilion romanesc.
Cel mai mare inconvenient al celor care ar dori totusi sa isi imbogateasca biblioteca de acasa, sunt preturile exorbitante afisate pe coperta cartilor, care reusesc sa-i dezamageasca si pe cei mai infocati devoratori de cultura.
google-analytics.com