In cursul zilei de ieri, primarul Tudorel Calapod a invitat mass-media constantene la o ultima conferinta de presa pe acest an, o conferinta in cadrul careia a prezentat bilantul activitatii sale din momentul in care a fost desemnat primarul orasului Navodari si pana in prezent. Mai exact, actiunile intreprinse de acesta, in colaborare cu Consiliul Local Navodari, dar si alti factori, in perioada iulie 2004 - decembrie 2005.

Astfel, potrivit primarului Tudorel Calapod, pe agenda sa de proiecte prioritare s-au inscris domeniile apa, canalizare, trama stradala. De asemenea, la capitolul infrastructura, Calapod a indicat ca proiect bifat realizarea retelei de apa in zona strazilor Eternitatii, Prelungirea Recoltei, Macului, in valoare de 280.000 RON. In ceea ce priveste reteaua de iluminat, au fost executate lucrari in valoare de aproximativ 400.000 RON, pe strazile Constantei, Campului, Recoltei, Sibioarei, Macului si Eternitatii, iar pentru mentinerea curateniei in oras au fost confectionate un numar de 15 platforme de gunoi, cat si cosuri de gunoi, in valoare de 16.400 RON. In ceea ce priveste anul 2006, primarul Navodariului a precizat ca are in vedere amenajari ale aleilor pietonale, executia retelei de apa si canalizare in zonele strazii Ciocarliei, in valoare de 2.300.000 RON, constructia unei scoli noi - Scoala nr. 3, in valoare de 200.000 RON, finalizarea lucrarilor la Casa de Cultura si darea in functiune a salii de spectacole. De asemenea, potrivit primarului Tudorel Calapod, in 2006 vor fi amenajate intrarile in orasul Navodari, reabilitarea sistemului de iluminat public, demararea lucrarilor de racordare a locuintelor la reteaua de gaze naturale in zona Ciocarliei, sprijinirea de constructii de locuinte prin sistem ANL.

Calapod petrece Revelionul alaturi de navodareni

Potrivit edilului navodarean, nu au fost uitate in anul 2005, dar nici pentru 2006, invatamantul, cultura, sportul, sanatatea si socialul, fiecare dintre acestea beneficiind de o cota-parte a atentiei administratiei locale. Astfel, au fost efectuate reparatii si investitii la scoli in valoare de 1.056.651 RON, au fost organizate mai multe manifestari culturale, iar Consiliul Local a sustinut financiar si a fost cofinantatorul echipei de fotbal Midia Navodari. De asemenea, a fost infiintat Centrul de Permanenta Medicala, impreuna cu Directia Judeteana de Sanatate Publica, iar pe plan social a fost eficientizata activitatea de instrumentare a dosarelor de alocatii complementare. "La capitolul transport a fost sprijinita modernizarea mijloacelor de transport in comun intre Navodari si Constanta si, din februarie 2006, se va infiinta serviciul de transport public local", a declarat Tudorel Calapod. Acesta a mai precizat, cu ocazia aceluiasi bilant, ca, din punctul de vedere al colectarii taxelor, anul 2005 este considerabil "mai bun" fata de 2004: "Colectarea darilor, in crestere cu 25%". Astfel, daca in 2004 erau colectate 70% din darile catre bugetul local, in 2005 a fost atinsa cifra de 95%. In alta ordine de idei, la sfarsit de an 2005, primarul Navodariului a declarat ca va petrece Revelionul alaturi de locuitorii orasului si functionarii Primariei. "Vom organiza cumpana dintre ani la un restaurant mai modest, pentru toate buzunarele, oricine din acest oras putand sa petreaca alaturi de cel pe care l-au ales in functia de primar", a precizat Tudorel Calapod.