Cautare

1456 de rezultate pentru "cultura" (2.99 secunde)
Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa organizeaza joi, 27 februarie 2020 de la ora 18:30 la vernisajul expoziției temporare de fotografie #4Rusia - file din natura, organizata in colaborare cu Societatea Geografica Rusa (Russian Geographical Society), Centrul Rus de Stiinta si Cultura si Ambasada Rusiei in Romania.
Daca oftalmologul doreste sa se efectueze cultura, se initiaza tratamentul antibiotic si ulterior se modifica, daca e necesar, in functie de rezultatul antibiogramei. Nu se va aplica pansament pe ochiul cu secretie, acesta putand duce la agravarea bolii prin stagnarea si dezvoltarea germenilor ca intr-un mediu de cultura.
Scoala Copiilor Cardio Mix este proiectul de educatie si cultura sportiva creat de renumitul Prof.
De aceea sunt nedumerit si ma surprinde cum au izbutit toate aceste elemente sa patrunda in cultura dogonilor si a populatiilor inconjuratoare de peste doua milioane de oameni, elemente care au fost inglobate in sute de mii de obiecte, simboluri, tesaturi, sculpturi, etc, etc, care fac parte din cultura legata, 'misterul Sirius'".
Mai ales pentru ca din sentimentul de mandrie nationala si cel al apartenentei la cultura si istoria romana se nasc acele comportamente sanatoase pentru dezvoltarea societatii in ansamblu.
Manifestarile organizate in Romania cu ocazia Zilei Minoritatilor Nationale reflecta diversitatea socio-culturala cu care etniile minoritare insufletesc si completeaza traditiile si cultura romaneasca, oferind in acelasi timp o privire de ansamblu asupra raspandirii diferitelor minoritati pe teritoriul Romaniei si asupra modului in care traditiile minoritatilor si ale majoritatii s-au influentat si s-au potentat reciproc, in decursul anilor de convietuire.
Cultura, traditiile si obiceiurile, reinvierea mestesugurilor strabune si folosirea sistematica a disponibilitatilor mostenirii cultural romanesti din Bucovina:
In Critias, dialog ramas neterminat, sunt prezentate in detaliu istoria, geografia si cultura Atlantidei, in paralel cu istoria, organizarea sociala si cultura vechilor atenieni.
Proiectele castigatoare vizeaza teme precum detectarea si tratamentul precoce al deficientelor de auz, integrarea persoanelor cu deficiente de auz si/sau de vaz in comunitate, prin facilitarea accesului la educatie, cultura si sanatate.
Cultura chiar trebuie sa coboare in strada! Ar trebui reluate targurile anticarilor si colectionarilor care se organizau in Parcul Kisseleff!
Poate sunt fascinati de cultura bulgara? ... Sigur, avem ceva istorie, oleaca de cultura, lucruri care nu-s de colo, dar e clar ca meritam ceva mai bun.
Aceasta nu poate fi decat cultura Vinca-Turdas, cu o vechime recunoscuta de circa sapte milenii, raspandita pe teritoriul de astazi al Serbiei, Romaniei, Ungariei, Bulgariei si Greciei.
Timp de 7 zile, magazinele Carrefour isi vor intampina vizitatorii cu produse si muzica specifice, oferindu-le clienților posibilitatea de a fi mai aproape de cultura asiatica, prin demonstratii de cooking, de machiaj, arte martiale sau dans traditional.
Tarile din Orientul Mijlociu au o alta cultura a hranei de zi cu zi - sunt tarile in care mancarea are cel mai important rol in prevenirea bolilor si, in general, in mentinerea starii de sanatate a organismului.
La eveniment au mai fost prezenti Prim-Ministrul Victor Ponta, fostul Presedinte al Romaniei, Emil Constantinescu, Ministrul Tineretului si Sporturilor, Gabriela Szabo, Prefectul Capitalei, Paul Nicolae Petrovan, oameni de cultura si sport, reprezentanti ai mediului academic si universitar.
Transformam cultura generala in jocuri interactive, prin care informatiile pretioase devin un ”desert” dorit de copilul tau. ... Tabara Coolturala Bookland este singura tabara din Romania care imbina distractia cu o lista lunga de activitati stimulante pentru cultura si disciplina copiilor.
Accesul la educatie si cultura al copiilor din mediul rural. ... Nu trebuie sa uitam faptul ca si dreptul de acces la educatie si cultura al copiilor din mediul rural este un drept fundamental garantat de legea fundamentala , dar si de acte normative internationale si europene.
Astfel, Drumul Magiunului” in lume se intersecteaza la Ningbo cu Drumul matasii”, dovada ca popoarele care nu isi uita traditiile si cultura sunt cele care trec testul timpului si pot lega relatii comerciale in vremurile moderne.
Dankinen credea cu tarie ca astronautii din trecut au aterizat pe Pamant, au interactionat cu oamenii si au reusit sa le induca o anumite cultura si un spirit inovator, prin traditie si inteligenta.
Romania a dat lumii numerosi savanti, oameni de arta si cultura. ... Premiile Nobel, decernate anual celor mai valorosi oameni de stiinta si cultura din lumea intreaga, sunt un trofeu mult ravnit si consacra, pentru eternitate, numele detinatorilor in panteonul spiritual al umanitatii.
google-analytics.com