Cautare

620 de rezultate pentru "ceausescu" (8.40 secunde)
Un gest de data recenta al Chinei vine sa confirme faptul ca prietenia construita de Ceausescu nu poate sa fie o garantie la nesfarsit pentru Romania.
Ceausescu: ... Realitatea Tv a facut o audienta record difuzand interviul cu Nicu Ceausescu, Antena 3 a dat lovitura cand l-a invitat pe ginerele fostului presedinte. Dupa cum arata sondajele, Ceausescu ar face lejer majoritatea ceruta de Basescu, daca ar reveni in fruntea PCR si s-ar inscrie la alegeri.
"Tipa la mine ca sa se sperie altii" Presedintele interimar, Crin Antonescu, a raspuns, vineri, acuzatiilor lansate de catreTraian Basescu, declarand la Romania TV ca nu s-a simtit niciodata santajat si ca Traian Basescu se comporta precum Nicolae Ceausescu "spre sfarsit".
Ceausescu in perioada comunista si Basescu in epoca postdecembrista sunt cei vinovati de lipsa autostrazilor in Romania.
Ea a fost rezultatul acumularii indignarii populare, provocate de o politica nesabuita si antipopulare promovata de Nicolae Ceausescu. ... Dar, incercarile unor grupuri, de la Iasi, izbucnirea revoltei populare de la Timisoara si apoi, actiunea decisiva a bucurestenilor de inlaturare a lui Ceausescu - au fost opera romanilor .
Cronica unui puci ratat contra lui Ceausescu Corul nemultumitilor Dupa 1971, Nicolae Ceausescu si-a dat arama pe fata. ... Si in structurile militare, Ceausescu rotea oameni la greu, temandu-se de tradare.
Cronica unui puci ratat contra lui Ceausescu In anul 1984, in Romania socialista se ajunsese la o situatie asemanatoare cu cea din romanul vestit al lui George Orwell.
Acelasi personaj este vazut intr-o cu alta lumina de catre cei care au fost pusi sa rascoleasca maruntaiele Revolutiei pentru a da acolo de lovitura de stat care l-a rasturnat pe Ceausescu si a calcat in picioare principiile statului de drept al momentului:
Zoe Ceausescu a cerut exhumarea parintilor, pentru a afla daca sunt cu adevarat ingropati acolo si pentru a elimina unele suspiciuni; ... Am inlocuit un regim, regimul Ceausescu, bazat pe minciuna si nedreptate, cu altul al adevarurilor si dreptatii, sau nu.
Cum ieri a fost 26 ianuarie, m-am intrebat oare ce ar fi adus ziua asta daca mai traia mos Nicolae Ceausescu, serbari prelungite pe stadioane, demonstratii cu pancarte, oamenii muncii care ovationau in frig si asa mai departe.
Era un anonim dintre multii care nu aveau de-a face cu regimul Ceausescu, nu era cetatean al acelei tari. ... Scria poezii laudative pentru Elena Ceausescu. ... Asta spunea Elena Ceausescu, cea elogiata de Vadim Tudor, in sedinta Comitetului Executiv PCR din 17 decembrie 1989.
b) In al doilea rand, am tinut sa arat netemeinicia unor afirmatii privind faptul ca "la Malta s-ar fi decis soarta Romaniei si a lui Ceausescu", sau ca, "Bush i-ar fi dat mana-libera lu M.S.Gorbaciov, in acest sens". ... Nici nu l-au pomenit pe Ceausescu !
Asta a fost durerea lui Antonescu, asta a fost si durerea lui Ceausescu. ... La fel ca Ion Antonescu, la fel ca Ceausescu. ... Nici Ceausescu nu a fost de la inceput asa.
Ceausescu a daramat Biserica Sf. ... Daca nu scriam de Ceausescu, ma bagau la puscarie Ati colaborat cu Securitatea? ... Dar daca nu scriam de Ceausescu, ma bagau la puscarie.
Elena Ceausescu a facut ce-a vrut din sotul ei, Ion Iliescu nu a cracnit niciodata in fata misterioasei sale Nina si a adoptat-o ulterior pe Corina Cretu, Emil Constantinescu nu a iesit din vorba Zoei Petre, iar Traian Basescu s-a blindat efectiv de femei frumoase si puternice - Elena Udrea, Adriana Saftoiu, Monica Macovei, Mioara Mantale.
Alta specie unicat - ursii de Alaska (grizzly - 1,2 tone greutate), care au facut parte din colectia lui Nicolae Ceausescu.
Daca regimul Ceausescu ar fi fost inlocuit cu altul, identic, adica totalitar, cu partid unic, fara drepturi si libertati individuale, atunci, da, ar fi fost o lovitura de stat. ... - Dupa 25 de ani de democratie si stat de drept, mai credeti ca sotii Ceausescu trebuiau impuscati sau nu?
Rudan a efectuat misiuni punctuale si la ordinele generalului Ilie Ceausescu, ca si ale Elenei Ceausescu, de pilda localizand focare geopatogene.
El a prezentat in fata presei si o varianta personalizata a "Scrisorii celor sase", celebrul document care acuza sistemul comunist si pe familia Ceausescu, citit in 1989 la radiourile Europa Libera si Vocea Americii.
Senatorul PSD Ion Iliescu a marturisit de curand ca avea "relatii mai apropiate" cu Mona Musca si l-a cunoscut si pe sotul acesteia, care era "mana dreapta a Elenei Ceausescu".
google-analytics.com