DeCeNews: Antonescu despre Basescu: "Tipa la mine ca sa se sperie altii"

Presedintele interimar, Crin Antonescu, a raspuns, vineri, acuzatiilor lansate de catreTraian Basescu, declarand la Romania TV ca nu s-a simtit niciodata santajat si ca Traian Basescu se comporta precum Nicolae Ceausescu "spre sfarsit". "E pacat de dansul. Probabil tipa la mine ca sa se sperie altii", a spus Antonescu.
Presedintele interimar Crin Antonescu a facut vineri seara o comparatie intre Traian Basescu si Nicolae Ceausescu, sustinand ca exista o asemanare a discursurilor celor doi.
"Oare ce ar spune oamenii de la Washington, care se ingrijoreaza, daca ar vedea ce crede fostul presedinte al Romaniei despre o audiere la Senat in fata unei comisii. Cum adica politruci? Sunt reprezentantii natiunii romane. Pai si domnul Basescu e un politruc, dar nu cred ca intelege bine termenul. Senatorii sunt niste oameni politici, dar nu pot fi asimilati cu aceasta categorie si nu pot fi numiti ticalosi. Am mai auzit cuvinte grele, dar asa ceva n-am mai auzit decat la Nicolae Ceausescu, din 1989, spre sfarsit. Probabil el gandeste lupta politica prin faptul ca cine pierde presedintia Romaniei se duce la Rahova. Nimeni, din cat cunosc eu, nu are intentia si nu va avea posibilitatea... Am convingerea ca in Romania nu vor mai exista puncte de program politic legate de condamnarea cuiva. Nimeni nu are in program hartuirea, arestarea, condamnarea lui Traian Basescu", a declarat Antonescu la Romania TV.
Presedintele interimar a explicat ca in ciuda discursului dur folosit de catre Basescu, nu s-a simtit niciodata amenintat: "Pe mine Traian Basescu nu a incercat niciodata sa ma santajeze pentru ca nu avea cu ce. Dar a incercat in repetate randuri sa ma intimideze. A facut insa cu multi altii povestea asta cu santajul. De cate ori nu l-am laudat, am spus si acum ca e un om inteligent si ca e pacat de dansul. Probabil tipa la mine ca sa se sperie altii, alti oameni care sunt angajati in aceasta lupta politica".
Cu toate acestea, a adaugat Antonescu, singura modalitate pentru ca Basescu sa ramana in functie este neatingerea pragului prezentei la votul din 29 iulie, presedintele interimar explicand ca nu ar trebui sa existe o temere pentru extinderea programului de vot: "Nu-i sta bine unui om puternic. Marii oameni politici ai istoriei, marii conducatori, nu au sfarsit grozav. Si oamenii puternici cad. Si oamenii puternici mor, politic vorbind".