Cautare

1796 de rezultate pentru "caziere juridic brasov" (3.09 secunde)
"Conflictul juridic de natura constitutionala exista intre doua sau mai multe autoritati si poate privi continutul ori intinderea atributiilor lor decurgand prin Constitutie, ceea ce inseamna ca acestea sunt conflicte de competenta (...) care pot crea blocaje institutionale.
"Avand in vedere ca cele doua rapoarte intocmite de Comisia juridica sunt nule, ca acte si ca actiuni prealabile obligatorii actului juridic reprezentat de votul deputatilor, firesc este ca si acest din urma act juridic sa fie nul", se mai arata in document.
El a anuntat ca PC va constitui o Asociatie a celor nedreptatiti de Primaria Capitalei si ii invita pe toti fostii proprietari care au notificarile facute la Primarie, sa se adreseze Departamentului juridic al partidului pentru a reface banca de date.
Presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, i-a trimis joi o scrisoare deschisa lui Traian Basescu, in care ii cere presedintelui Romaniei sa promulge Legii pentru modificarea si completarea Legii nr.10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate in mod abuziv in perioada 6 Martie 1945-22 Decembrie 1989.
Totusi, tinand cont ca CIJ a hotarat ca linia de delimitare sa descrie un arc de cerc de 12 mile marine, efectul juridic atribuit este cel al unei stanci.Linia delimitarii maritime stabilite de Curte incepe la punctul 1, adica punctul de intersectie a limitelor exterioare ale apelor teritoriale dintre Romania si Ucraina, asa cum a fost stipulat in Tratatul privind regimul frontierelor de stat din 2003.
În acelasi dosar, au mai fost deferiti justitiei Nicolae Mesea, consilier juridic la Primaria Ramnicu Valcea, in sarcina caruia s-a retinut aceeasi infractiune, si Ion Georgescu, administrator la SC INTER GRUP COM SRL si SC DANCOMAR SRL, ambele din municipiu, acuzat de complicitate la abuz in serviciu.Achizitie cu dedicatiePotrivit rechizitoriului intocmit de procurori, primarul Gutau si consilierul juridic Mesea, in perioada mai-iunie 2005, si-ar fi exercitat in mod defectuos sarcinile de serviciu, cu intentie, prin initierea si derularea unei proceduri de achizitie publica avand ca obiect "Dotari locuri de joaca pentru copii", cu incalcarea normelor legale.
Motiunea parlamentara sprijina perspectiva de integrare europeana a Republicii Moldova, incurajand incheierea cat mai curand posibil a unui nou cadru juridic intre Bruxelles si Chisinau, care ar asigura calea Republicii Moldova spre aderarea la UE.
Acesta a fost si obiectivul campaniei derulate impotriva mea - unul de imagine si nu unul juridic. Daca dosarele s-ar fi dorit clarificate juridic, totul s-ar fi terminat de mult.
-ul de la Oil Terminal a luat in discutie sugestia ministerului de resort de a exclude din schema de conducere postul de director juridic, detinut de pedelista Daniela Dragomir.
Geoana a precizat ca este neclar, din punct de vedere juridic si constitutional, daca o eventuala cadere, de doua ori, a unui Guvern, inseamna in mod automat, pentru un nou mandat de sef de stat, dizolvarea Parlamentului.
Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a amanat, miercuri, pentru data de 18 noiembrie, dezbaterea celor doua sesizari formulate de presedintele Senatului, Mircea Geoana, in legatura cu conflictul juridic de natura constitutionala intre Parlament si presedintele tarii ca urmare a emiterii de catre Traian Basescu a decretelor pentru desemnarea unor membri ai Guvernului ca ministri interimari.
Ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, felicita Parlamentul Romaniei pentru adoptatea Legii ANI si pentru adoptarea unor masuri care "vor imbunatati corectitudinea si eficienta sistemului juridic".
Potrivit documentului, angajarea raspunderii de catre Guvern asupra acestei legi a declansat un conflict juridic intre Guvern si Parlament.
Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a admis sesizarea premierului Emil Boc de constatare a unui conflict juridic de natura constitutionala si a decis ca acesta poate fi transat prin continuarea procedurii de asumare pe Legea educatiei.
"Un presedinte iresponsabil mai da o lovitura statului de drept" Dictionarul juridic spune ca notiunea statului de drept este, in general, utilizata pentru a sublinia diferentele existente intre regimurile democratice si regimurile autoritare (dictatoriale).
Primarii PSD din Dolj fac apel la unitatea partidului si critica departamentul juridic al partidului Primarii PSD de Dolj care s-au intalnit, miercuri, cu conducerea organizatiei judete au facut apel la unitatea partidului, insa au criticat departamentul juridic al formatiunii politice care i-a sugerat lui Victor Ponta si Biroului Permanent ca schimbarea lui Geoana cu Corlatean este "facila si fezabila".
Sigur, vom avea o discutie in acest context, au existat suficiente argumente care, din punct de vedere tehnic, politic, juridic, economic, au fundamentat aceasta hotarare, dar, repet, in conditiile in care Curtea Constitutionala a facut aceasta delimitare, lucrurile sunt clare, va trebui sa analizam situatia in continuare.
Agentia Nationala de Integritate (ANI) a constatat incalcarea regimului juridic privind conflictul de interese in materie administrativa de catre un consilier judetean din Mehedinti.
Agentia Nationala de Integritate (ANI) a constatat incalcarea regimului juridic privind conflictul de interese in materie administrativa de catre Ioan Adrian Duicu, consilier judetean in cadrul Consiliului Judetean Mehedinti.
"Presedintele Basescu si-a inceput discursul spunand ca nu exista temei juridic (privind declaratia politica a USL - n.r.). ... Acesta este temeiul juridic a ceea ce s-a intamplat astazi in Parlament" a declarat Dan Sova la Antena 3.
google-analytics.com