Agentia Nationala de Integritate (ANI) a constatat incalcarea regimului juridic privind conflictul de interese in materie administrativa de catre Ioan Adrian Duicu, consilier judetean in cadrul Consiliului Judetean Mehedinti.
Evaluarile efectuate au stabilit ca in 2008 si 2009, Ioan Adrian Duicu, in calitatea sa de consilier, a participat la deliberarea si adoptarea a doua hotarari ale Consiliului Judetean (CJ) Mehedinti. Prima se referea la inchirierea unui teren, in suprafata de 250 mp, situat in incinta Spitalului Judetean de Urgenta Drobeta Turnu Severin, catre SC ROMRAD-R.M.N. SRL. In cea de-a doua hotarare se aproba vanzarea a doua corpuri din proprietatea municipiului Drobeta Turnu Severin catre SC ROMRAD-R.M.N. SRL, societate in care Ioan Adrian Duicu detine calitatea de asociat. Din documente reiese ca la data de 27.06.2008 i-a fost validat mandatul lui Duicu Ioan Adrian de consilier judetean in cadrul Consiliului Judetean Mehedinti. Incepand cu data de 2.04.2007, Duicu Ioan Adrian detine calitatea de asociat in cadrul SC ROMRAD-R.M.N. SRL.

ANI cere anularea contractelor si eliberarea din functie

ANI a stabilit ca regimul juridic al conflictului de interese a fost incalcat deoarece, conform comunicatului ANI, "nu poate lua parte la deliberare si la adoptarea hotararilor consilierul local care, fie personal, fie prin sot, sotie, afini sau rude pana la gradul al patrulea inclusiv, are un interes patrimonial in problema supusa dezbaterilor consiliului local".
In aceste conditii, ANI a dispus initierea demersurilor prevazute de lege in vederea anularii contractelor incheiate prin incalcarea prevederilor legale privind conflictul de interese. In plus, din cauza deciziei ANI, consilierul poate fi eliberat din functie si i se poate impune interdictia de a mai ocupa o functie sau o demnitate publica pe o perioada de trei ani de la data ramanerii definitive a raportului ori, dupa caz, starea de conflict de interese poate constitui abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarilor aplicabile demnitatii si functiei ocupate.
Click News