PC cere Procurorului General sa se sesizeze din oficiu privind stergerea bazei de date a Primariei Capitalei referitoare la cererile fostilor proprietari de retrocedare a caselor nationalizate, a declarat, miercuri, conservatorul Sergiu Andon, aratand ca acest act este facut de o mana criminala.
Andon a precizat ca a observat, impreuna cu aparatul sau de lucru de deputat, ca, inca din luna iunie, nu se mai putea accesa aceasta baza de date, iar acum a aparut in presa o informatie, furnizata de directorul Directiei juridice din Primaria Capitalei, potrivit careia aceasta baza de date a fost stersa. "Stergerea cu intentii criminale a intregii baze de date a Primariei Capitalei este un atac la ordinea de drept care va duce la o reactie in lant", a spus Sergiu Andon.
El a aratat ca este vorba de o baza de date cu zeci de mii de dosare care nu au fost rezolvate in sapte ani de cand a intrat in vigoare Legea 10.
PC apara proprietatea tuturor celor pagubiti si ii va apara si pe fostii proprietari deposedati de regimul comunist, asa cum i-a aparat si pe proprietarii deposedati de regimul de tranzitie, a adaugat Andon.
El a anuntat ca PC va constitui o Asociatie a celor nedreptatiti de Primaria Capitalei si ii invita pe toti fostii proprietari care au notificarile facute la Primarie, sa se adreseze Departamentului juridic al partidului pentru a reface banca de date.
Andon a spus ca PC va solicita, dupa constituirea noului Parlament, infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta in aceasta problema. "Ii vom asista juridic in mod dezinteresat, astfel incat sa fie inlaturata mafia imobiliara, formata din traficantii de titluri litigioase. Poate pana la sfarsitul anului 2009 se va face definitiv ordine si nu vor mai exista antagonisme intre proprietarii deposedati de regimul comunist si proprietarii deposedati de regimul de tranzitie", a mai spus Sergiu Andon.
El a adaugat ca PC cere si procurorului general sa dispuna subordonatilor sesizarea din oficiu cu privire la atacul banditesc si terorist asupra sistemului informatic al Primariei Capitalei. "O asemenea infractiune nu se putea face fara participarea primarilor si viceprimarilor care s-au succedat timp de 7 ani , inclusiv Traian Basescu si Ludovic Orban", a aratat Andon, aratand ca acestia nu au luat nicio masura sa faca ordine in evidentele primariei.