Agerpres informeaza: Primarii PSD din Dolj fac apel la unitatea partidului si critica departamentul juridic al partidului
Primarii PSD de Dolj care s-au intalnit, miercuri, cu conducerea organizatiei judete au facut apel la unitatea partidului, insa au criticat departamentul juridic al formatiunii politice care i-a sugerat lui Victor Ponta si Biroului Permanent ca schimbarea lui Geoana cu Corlatean este "facila si fezabila".
Primarii considera ca toate aceste declaratii s-au dovedit a fi "un bumerang, care s-a intors impotriva PSD".
"Primarii PSD din Dolj sunt suparati pe partea juridica a partidului, pe cei care i-au sugerat lui Victor Ponta si celor din Biroul Permanent ca solutia schimbarii lui Mircea Geoana cu un alt coleg de-al nostru este una facila si fezabila. S-a dovedit ca a fost un bumerang, care s-a intors impotriva noastra", a declarat presedintele PSD Dolj, Ion Prioteasa, la finalul intalnirii cu primarii social-democrati in cadrul careia au dezbatut si relatia Ponta-Geoana.
Potrivit lui Prioteasa, primarii din Dolj au transmis un mesaj de unitate catre conducerea centrala a PSD, iar, daca se va intampla ca Geoana sa fie exclus din PSD, acestia se vor intalni din nou pentru a lua o eventuala decizie.
"Toti cei prezenti recunosc ca presedintele partidului la nivel national este Victor Ponta si nu exista niciun fel de discutie in legatura cu acest lucru. In acelasi timp, primarii transmit mesajul ca Mircea Geoana este un om util si ca el trebuie sa fie respectat in continuare si lanseaza un apel la ratiune, la impacare si la calm si ca de fapt frictiunile care se produc la varf aduc prejudicii partidului. Toti cei care au fost prezenti aici transmit acest mesaj de solidaritate intregului partid si tuturor forurilor de partid care se vor desfasura in perioada urmatoare. O spun cu toata convingerea ca trebuie sa fim rationali in aceste momente deosebite. Cei care ne sunt adversari sunt in afara partidului. Unii dintre cei prezenti au transmis si o bila neagra celor din zona juridica, pentru ca nu au manageriat asa cum trebuie aceasta problema cu privire la schimbarea presedintelui Senatului", a mai spus Prioteasa.
Presedintele PSD Dolj crede ca nu se va ajunge la situatia in care Mircea Geoana sa fie schimbat de la sefia Senatului si exclus din partid. "Organizatia de Dolj actioneaza unitar si de dorit este ca sa strangem randurile in aceste momente si nu sa ne debarasam de unul sau de altul. Eu zic ca Mircea Geoana este in continuare util partidului, are un numar de voturi in spatele sau si e benefic pentru partid. Nu cred ca se poate ajunge la excluderea lui Mircea Geoana, iar, daca o sa fie aceasta situatie, o sa ne intalnim din nou cu primarii", a mai declarat presedintele PSD Dolj.
Acesta sustine ca mesajul primarilor de la Dolj va fi adus la cunostinta conducerii PSD, vineri, la Targu-Jiu, "unde se lanseaza programul de energie si unde o sa vina o buna parte din conducere".
Conducerea PSD Dolj, organizatie din care face parte si Mircea Geoana, s-a intalnit, miercuri, cu primarii partidului din judet. La intrarea in sala mai multi primari au declarat ca il sustin pe Geoana, iar, la finalul intalnirii, Nicolae Popa, primarul orasului Segarcea si presedintele Ligii Primarilor PSD din Dolj, a declarat ca isi retrage declaratiile facute initial potrivit carora se retrage din PSD, daca Geoana va fi exclus.
"In urma discutiilor care au avut loc cu primarii din judet, asteptam sa vedem ce se intampla la nivel inalt. Noi nu am luat o hotarare, noi am spus ca trebuie sa se ajunga la unitate si speram sa cada la intelegere pentru ca partidul are nevoie atat de presedintele Senatului, Mircea Geoana, care este si reprezentantul judetului Dolj in Senat, cat si de Victor Ponta. Aceste lucruri sunt necesare pentru a se intampla ce si-a propus partidul - sa castigam alegerile locale si parlamentare. Speram ca va fi intelegere. Imi retrag declaratiile pe care le-am facut initial in mod pripit", a spus Popa.
Intalnirea cu primarii din Dolj a avut un rol consultativ pentru conducerea PSD Dolj, Liga Primarilor, reprezentand, in acest caz, potrivit declaratiilor lui Prioteasa, "un fel de sfat al batranilor "