Cautare

434 de rezultate pentru "cancerul de col uterin" (4.41 secunde)
Ieri, 8 martie, de Ziua Internationala a Femeilor, am celebrat cu totii o frumoasa sarbatoare a feminitatii. In astfel de momente este bine insa sa trecem putin peste felicitari si urari si sa ne aplecam si asupra problemelor cu care se confrunta femeile din Romania.
Anual, 80.000 de romani sunt diagnosticati cu cancer, iar alti 50.000 isi pierd viata din cauza acestei boli (Autoare:
Lupta cu cancerul incepe cu preventia La nivel globl, 50% dintre tari, printre care si Romania, nu au registre nationale pentru cancer La nivel global, jumatate dintre tari au dificultati in privinta preventiei cancerului, a asigurarii tratamentului si ingrijirii necesare pe termen lung pacientilor cu neoplazii, concluzioneaza o ancheta a Organizatiei Mondiale a Sanatatii, publicata recent.
O constatare alarmanta arata ca, in ultimii ani, a crescut frecventa cazurilor de cancer in Europa, inclusiv in Romania, cu preponderenta in randul barbatilor (54% din cazuri).
Sheryl Crow este o supravietuitoare, la cei 50 de ani ai sai. Trecuta prin mari suferinte, vedeta a reusit sa invinga cancerul la san si acum duce din nou o viata normala. Cantareata a fost fotografiata la plaja, alaturi de cei doi fii ai sai.
Senatoarea Doina Silistru a prezentat in plenul Senatului, in sedinta din data de 30 septembrie 2014, o Declaratie oficiala a Senatului Romaniei, intitulata "1 Octombrie - Ziua de lupta impotriva cancerului de san in Romania" ________________________________________ Cancerul reprezinta o problema majora de sanatate publica pe plan mondial, cu variatii legate de incidenta, mortalitate, supravietuire, factori determinati de mediu, programe mixte de prevenire, diagnostic, tratament si paliatie.
mariustuca.ro / Cancerul pancreatic descoperit cu ajutorul testului de urina (Autoare:
In perioada 15 octombrie -14 decembrie 2016, Federatia Asociatiilor Bolnavilor a organizat a 6-a editie a campaniei nationale de informare cu privire la cancerul de san - NU AM FACUT DESTUL.
Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti, dorind sa marcheze Saptamana Europeana de prevenire a cancerului de col uterin (24-30 ianuarie 2016), organizeaza, in ziua de miercuri 27 ianuarie, cu incepere de la ora 13.00, o conferinta de presa. Conferinta de presa va fi deschisa de doamna Prof.
ADRIAN-NICOLAE POPESCU) Circula de o vreme incoace pe internet un material extrem de interesant care contine informatii pe care poate putini le intuiesc, legate de acest Cosmos in miniatura care este organismul uman (incluzand cele trei corpuri ale sale) si universul naturii, tinta materialului fiind de fapt sanatatea noastra cea de toate zilele.
www.cancerlasan.wordpress.com da mai multe exemple de supravietuitori ai cancerului. Acest nou set de articole mi-a aparut in minte dupa ce am citit pe un forum postarea unei femei care aflase ca are cancer la san si era extrem de derutata si de pesimista asupra viitorului ei.
Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania impreuna cu IMAS, au realizat un studiu despre nivelul de informare a populatiei cu privire la cancer, acordandu-se o atentie sporita cancerului intestinului gros.
Cancerul pulmonar iti poate fura timpul" - acesta este mesajul campaniei anuale de informare asupra riscului acestei afectiuni, derulate in luna noiembrie de Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer (FABC).
Luna martie este Luna Internationala de Lupta Impotriva Cancerului Intestinului Gros, ocazie cu care Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania (FABC) si Liga Romana de Cancer continua, pentru al treilea an consecutiv, seria de actiuni menite sa atraga atentia opiniei publice cu privire la acest tip de cancer si la simptomele sale, modalitatile de prevenire si diagnosticare precoce.
Obezitatea la brat cu cancerul. ... Magda Marincovici) Obezitatea poate fi responsabila de cresterea riscurilor de cancer, provocand o reala ingrijorare specialistilor britanici. ... O treime din numarul copiilor cu varsta de 11 ani, ce traiesc pe continentul nostru, sunt supraponderali.
Prezenta declaratie politica este prilejuita de marcarea Zilei Mondiale de lupta impotriva cancerului. Actiunile dedicate acestei zile sunt parte a campaniei mondiale in lupta cu cancerul, potrivit Cartei de la Paris adoptate la summit-ul mondial impotriva cancerului pentru noul mileniu, desfasurat la 4 februarie 2000.
Unul din trei cazuri de cancer in zona gatului este provocat de o infectie cu papilomavirus La nivel planetar, unul din trei cazuri de cancer orofaringian este pus pe seama unei infectii asimptomatice cu papilomavirus (HPV).
Cancerul de san poate fi depistat acum si in Romania inainte sa apara Costul testului: 500 de lei!
Aproape 60 de milioane de oameni mor anual din cauza cancerului (OMS, 2008). Jumatate dintre decese implica persoane care inca nu au implinit varsta de 60 de ani. O cincime dintre decese apar la copii cu varsta mai mica de 5 ani.
Vaccinarea permite evitarea a 2-3 milioane de decese, anual, la nivel global si protejarea in special a copiilor nu numai contra bolilor pentru care exista vaccinuri de mai multi ani, cum sunt difteria, tetanosul, poliomielita si rujeola, dar si contra unor boli ca pneumonia si diareea cu rotavirus, doua dintre principalele cauze de deces la copiii sub cinci ani.
google-analytics.com