Cautare

859 de rezultate pentru "armata" (2.77 secunde)
Lipsa competentelor si apetitul pentru numiri politice este motivul pentru care se si inconjoara de o armata de consilieri, bine platiti, chiar mai bine platiti decat ministrii, au masini cu soferi si secretare, dar care rareori isi justifica prezenta.
De fiecare data pareati sa aveti in spate o armata - o armata, adica initial partidul, apoi poporul, apoi majoritatea alegatorilor. ... Nu cu el, nu, nu, dar in sensul ca ati avut tot timpul armata in spate.
Bersaglieri este un corp de armata italiana, creat initial de catre generalul Alessandro La Marmora in iunie 1836, pentru a servi in armata piemonteza, care, mai tarziu, a devenit Armata Regala Italiana.
La reluarea discutiilor, Nicolae Pisoschi propune sa fie ales Alexandru Ioan Cuza, colonelul care cu un an in urma isi depusese demisia din armata ca urmare a abuzurilor antiunionistilor moloveni, gest care starnise simpatie in randul populatiei.
Cesare refuza si este ajutat de Lucretia, care angajeaza o armata de mercenari platiti de ea. Republica Venetia se aliaza cu papa si ajuta multi nobili sa-si redobandeasca proprietatile luate de Cesare, dar armata Lucretiei reuseste sa-i invinga pe venetieni, aparand Cesena si Imola.
Odata castigata lupta pe frontul din Nordul Africii, aliatii puteau ataca fie prin Italia, fie prin Balcani, pentru a-i prinde pe germani intre armata sovietica in Est si fortele Aliate in Vest.
Asadar -constata Paul Dean - putin s-a schimbat de-a lungul anilor, in privinta interesului manifestat de armata fata de acest fenomen.
Ministrul Apararii, Sorin Frunzaverde, a declarat intr-un interviu acordat Mediafax ca Armata Romaniei va trebui sa fie capabila de misiuni in intreaga lume, pentru ca in prezent NATO isi propune sa intervina pe tot mapamondul, iar inzestrarea corespunzatoare va permite atingerea acestui obiectiv.
Basescu l-a contrazis din nou pe premier, aratand ca armata romana nu are nevoie de nici o presiune din partea factorului: ... "Cel mai important lucru pentru o armata este onoarea de a-si respecta angajamentele asumate".
In ciuda promisiunii, oficialitatile georgiene sustin ca armata rusa nu da nici un semn de retragere, ci din contra, isi consolideaza pozitiile. ... Pana in prezent oficialitatile ruse nu au dat nici o explicatie privind motivul pentru care armata a inaintat inca 25 de kilometri in teritoriul Georgiei.
Presedintele PSD, Mircea Geoana, sustine intr-un comunicat de presa emis ieri ca se retrage din CSAT pentru ca Traian Basescu "foloseste Armata Romana in scopul politicianist de promovare a PD-L pentru alegerile europarlamentare" si cere modificarea intelegerii cu PD-L.
In studiul "Valorile romanilor", facut de Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii (ICCV), cel mai bine cotate sunt Biserica, Armata, Uniunea Europeana si NATO. ... Romanii au in continuare foarte mare incredere in Biserica 85%, Armata 79%, UE 61% si NATO 57%.
Intr-un interviu acordat canalului tv on-line Nautica, preluat de ziarulPuterea, Marinescu dezvaluie ca Dumitru Basescu era comandant politic al Armatei a doua (armata era impartita atunci in patru corpuri distincte), ca si un apropiat al legendarului general Ion Dinca, zis Teleaga, unul dintre cei mai feroci lideri comunisti, ori Vasile Milea.
Ziua Armatei este un moment cu valoare de simbol, o zi importanta pentru toti cei care imbraca haina militara, dar si pentru intreg poporul roman, un bun prilej pentru a sublinia rolul de institutie fundamentala a statului pe care Armata l-a avut si continua sa il aiba.
Respectul pentru Armata trebuie sa existe in toate actiunile statului, iar acest lucru trebuie sa se reflecte inclusiv prin masuri concrete de sprijin. In acest sens, Guvernul Ponta este cel care a facut cel mai mult pentru Armata in ultimii 10 ani, acordandu-i respectul cuvenit.
Ziarul Mail Today a accesat o serie de rapoarte ale birourilor de informatii, armata si politia de frontiera, aratand ca problema a fost discutata ulterior la o intalnire de nivel inalt, chiar si in biroul primului ministru.
Cetatenii au incredere in primarie, armata, biserica si ONU Romanii au cea mai multa incredere in primarie, armata, biserica si Organizatia Natiunilor Unite, conform unui sondaj realizat de INSCOP in perioada 10 - 17 septembrie.
Mai departe, el afirma ca Atena a reusit sa invinga o armata invadatoare numeroasa, venita de pe o insula aflata in Oceanul Atlantic, ce era "mai mare decat Asia si Libia la un loc".
Dupa 3 luni de conflicte, la 13 Septembrie 1848 a avut loc Batalia din Dealul Spirii, ultima confruntare armata disputata pe teritoriul romanesc dintre structuri militare ale Tarii Romanesti si un corp de armata otoman. ... Radu Golescu contra unei divizii de armata turceasca comandata de Kerim Pasa.
Desi armata recupereaza teren, sunt multi civili care mor zilnic. Volodimir Zelenski a acuzat armata rusa ca ataca in continuare locuintele civile.
google-analytics.com