Senatorul Daniel Savu a transmis un comunicat privind acordarea respectului cuvenit Armatei Romane, de catre Guvernul Ponta, pe care il puteti citi in continuare.
Cu ocazia Zilei Armatei Romane, ii cinstim si ii omagiem pe toti cei care si-au pus si isi pun cariera si viata in slujba oamenilor, pe cei dedicati sigurantei tuturor romanilor. Respectul pentru Armata trebuie sa existe in toate actiunile statului, iar acest lucru trebuie sa se reflecte inclusiv prin masuri concrete de sprijin.
In acest sens, Guvernul Ponta este cel care a facut cel mai mult pentru Armata in ultimii 10 ani, acordandu-i respectul cuvenit. Alocările bugetare pentru Aparare au fost majorate constant in ultimii doi ani, pensiile militarilor care fusesera recalculate in scadere de catre fost guvernare au fost crescute, 230.000 reprezentanti din Armata, jandarmerie si politie pot beneficia acum de sporuri in plus. Totodata, actualul Guvern a stabilit obiectivul dublarii bugetului MApN pana in 2017, un semnal extrem de important pentru viitor.
Victor Ponta este cel care a pus capat subfinantarii Armatei, a intarit angajamentele externe ale Romaniei in ceea ce priveste apararea si a schimbat in bine atitudinea statului fata de militari.
Sursa: psdsenat.ro