Cautare

603 de rezultate pentru "agricol" (5.32 secunde)
De asemenea, prima instalare a sistemelor agroforestiere pe teritoriul agricol va fi rasplatita prin cofinantarea a 80% din valoarea investitiilor eligibile, pentru zonele montane cu handicap natural si Natura 2000 si cu 70% pentru alte zone.
Inundatiile din aceasta luna au afectat 603 localitati din tara, au distrus complet 2.583 de case si au acoperit cu apa 149.577 de hectare de teren agricol si 11.735 de hectare de finete si pasuni.
Este apa cu arome, cu inlocuitori de zahar, si acest lucru creeaza si un impact negativ asupra producatorului agricol. Producatorul agricol nu isi poate scoate produsul pe piata pentru ca pretul lui este mai mare decit cel al produsului falsificat", declara seful DADR Galati, Petre Grigore.
Subventia totala acordata de stat fiecarui pro-ducator agricol este de 1.750.000 de lei vechi/ha. ... Cupoanele se vor acorda doar producatorilor care detin sub cinci hectare de teren agricol.
Astfel, DGFPJ Galati a stabilit normele de venit, respectiv venitul net impozabil pentru fiecare categorie de produs agricol, precum si valoarea impozitului aferent cistigului respectiv.
Reprezentantii proprietarilor mai solicita Ministerului Agriculturii sa modifice legislatia cu privire la reconstituirea dreptului de proprietate, astfel incat sa fie eliminate restrictiile in ceea ce priveste suprafetele de teren agricol care pot fi retrocedate.
De acest sprijin beneficiaza producatorii agricoli inscrisi in Registrul agricol: proprietarii de terenuri agricole exploatate individual, societatile agricole si societatile comerciale cu profil agricol, arendasii, institutele si statiunile de cercetare-dezvoltare, precum si unitatile de cult.
Institutelor de cercetare din domeniul agricol li se pregateste ceva, dar de bine, dupa cum ne-a declarat ing.
Ploile abundente din aceasta primavara au afectat zeci de mii de hectare de teren agricol. ... Ca urmare a cresterii semnificative a debitului Dunarii si a ploilor din 12 aprilie, au fost afectate de precipitatii peste 5.500 de hectare de teren agricol.
Scopul acestei cercetari este de a asigura date statistice, in concordanta cu acquisul comunitar, pentru fundamentarea politicilor nationale in domeniul agricol si aderarea la UE, referitoare la utilizarea terenurilor si a mijloacelor de productie agricola.
"In patrimoniul ADS Dolj exista aproximativ 22.900 de hectare de teren agricol (cam 15.000 ha - teren arabil, peste 1.700 ha - pasune, aproximativ 3.400 ha - livezi, in jur de 2.600 ha - vii, peste 100 ha - fanete)", a declarat Remulus Chitu, seful Biroului ADS Dolj.
O echipa de specialisti romani a realizat la Targu Jiu o instalatie unica in lume pentru producerea unui ingrasamant agricol special, care are la baza praful de carbune rezultat in urma exploatarii miniere.
Pentru a beneficia de acest sprijin, producatorii agricoli trebuie sa depuna la primaria de pe raza careia se afla terenul agricol o cerere verificata de reprezentantul sucursalei judetene a Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura si de seful centrului agricol comunal.
"Este un judet cu potential agricol foarte mare, potential pe care am putea sa-l valorificam la maximum", a adaugat Popa. Astfel, atat suprafata mare, cat si fertilitatea ne recomanda ca o zona competitiva pe piata UE, din punct de vedere agricol.
Pentru a beneficia de acest sprijin, producatorii agricoli trebuie sa depuna la primaria de pe raza careia se afla terenul agricol o cerere verificata de reprezentantul sucursalei judetene a Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura si de seful centrului agricol comunal.
Aceasta simplifica sistemul de plati directe care sunt acordate in vechile state membre ale Uniunii si aloca sume uniforme pe hectarul eligibil de hectar agricol.
"Cursurile ii vor ajuta la imbunatatirea modului de lucru" Alte module din cadrul acestui program, potrivit calendarului desfasurarii sesiunilor de pregatire, sunt cel de "Pregatire profesionala a fermierilor pentru productia vegetala", destinat proprietarilor de teren agricol, fermieri, arendasi, tineri si alte persoane care doresc sa devina intreprinzatori in mediul rural, si cel de "Pregatire profesionala in managementul general al exploatatiei/societatii comerciale - pentru productia vegetala si pentru cea zootehnica" - destinat directorilor din domeniul agricol, silvicol, piscicol si altor persoane care doresc sa-si perfectioneze cunostintele manageriale.
Beneficiarii acestui sprijin sunt persoanele fizice si juridice, proprietari de terenuri, arendasi, concesionari, asociatii agricole, societati comerciale cu profil agricol, inregistrate la Registrul Agricol, Registrul fermelor sau alte evidente funciare.
Ministrul Agriculturii, Dan Motreanu, a semnat ieri ordinul privind formularul de cerere pentru platile directe pentru 2007, care se vor acorda pentru suprafata de teren agricol detinuta, se arata intr-un comunicat al Ministerul Agriculturii, preluat de NewsIn.
Pana in prezent, tarile care au aderat la UE in 2004 nu au avut acces la toate ajutoarele financiare in domeniul agricol de care beneficiaza statele fondatoare.
google-analytics.com