Cautare

603 de rezultate pentru "agricol" (2.87 secunde)
Detine 2,79 ha de teren agricol, 1 ha teren forestier si 1,6 ha teren intravilan, toate in Creaca.
Scopul vizitei la Satu Mare a fost gasirea de oportunitati de afaceri pentru investitorii italieni atit in domeniul agricol cit si in domeniul industrial.
Loviti in acest an si de calamitati, producatorii galateni de griu se vad acum nevoiti sa-si vinda o parte din recolta ca griu furajer, pe care li se ofera un pret mult mai mic decit cel obtinut pentru un produs agricol de calitate.
Solicitantul care vrea sa-si dezvolte o afacere in domeniul agricol are nevoie, pe langa jumatatea din valoarea proiectului asigurata de SAPARD, de inca o jumatate pe care o poate obtine prin programul "Fermierul", si nu ca pana acum, din propriul buzunar.
În acelasi timp, oraseanul doljean - desi locuieste intr-unul dintre judetele cu cel mai mare potential agricol - cumpara din piete produse scumpe si, neaparat, din import.
Doritorii trebuie sa aiba cel putin 62 de ani si sa vanda sau sa dea in arenda terenul agricol pe care il au, in limita a zece hectare.
Pana in prezent, doar zece localitati doljene au angajat specialisti care sa se ocupe de eliberarea certificatelor de urbanism si autorizatiilor de constructie, in timp ce in celelalte localitati viceprimarul sau agentul agricol joaca rolul de arhitect al comunei.
De asemenea, Tudoroiu Patega spune ca in registrul agricol din cadrul Primariei Alimpesti s-au facut modificari. "Intr-adevar, la registrul agricol din Alimpesti au fost efectuate modificari incepand cu anul 1991.
Incepand din aceasta luna, si pana in martie 2007, inclusiv, persoanele de sex feminin care doresc sa lucreze in strainatate in domeniul agricol se pot inscrie in baza de date a Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca (OMFM).
Politistii au propus trimiterea in judecata a fostului primar din comuna doljeana Dranic, dar si a contabilului si referentului agricol, cei trei fiind cercetati pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor publice, fals intelectual si uz de fals.
Inspector scolar general, dar interimar, este Lelioara Nicola, fosta directoare a Grupului Scolar Agricol Dabuleni, profesoara pe discipline tehnice - mecanica.
"Avem un potential agricol prea putin valorificat. ... APIA este controlata de Ministerul Agriculturii si deruleaza fondurile europene pentru implementarea masurilor de sprijin pentru sectorul agricol.
Ultimul judet (re)creat este Ilfov, redus de Nicolae Ceausescu in 1981 la dimensiuni minimale si transformat in bratul rural-agricol al capitalei, sub titulatura de trista amintire "Sectorul Agricol Ilfov" (SAI).
Fostul sef de stat le-a spus candidatilor USL la fotoliile de parlamentari ca viitorul Parlament trebuie "sa elaboreze politicile tarii la nivel national si asigurarea integrarii noastre in plan international", astfel incat Romania sa-si puna in valoare potentialul agricol intr-un context international in care problema hranei este foarte importanta.
Nici sectorul agricol nu a fost lasat de-o parte, mai ales ca si in acest caz sumele incasate nu sint deloc de neglijat.
In acest sens, presedintele UNACOMA, Massimo Goldoni, a declarat ca Romania are un potential remarcabil in domeniul agricol, multe firme italiene fiind interesate de a achizitiona sau inchiria terenuri agricole.
Ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, a anuntat ca a propus Bancii Mondiale proiecte de dezvoltare a sectorului agricol in valoare de 1,3 miliarde de dolari.
Una dintre cele mai importante prevederi ale noilor legi ale proprietatii se refera la anularea taxei de scoatere din circuitul agricol a terenurilor situate in intravilanul localitatilor.
Investitorii israelieni sunt interesati de sectorul agricol romanesc, cooperarea economica dintre cele doua tari evoluand pozitiv in ultima perioada.
Legea creditului agricol pentru investitii ar putea deveni operationala in aproximativ doua luni, a declarat ieri secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR), Nicolae Flavius Lazin.
google-analytics.com