Cautare

8620 de rezultate pentru "fonduri europene transplant organe" (4.05 secunde)
Fundatia pentru Transplant si Federatia Romana de Fotbal organizeaza in data de 13 mai 2016 o Conferinta de Presa, la FEDERATIA ROMANA DE FOTBAL MOGOSOAIA, incepand cu ora 17.30. ... Vladimir Bradoveanu (Institutul clinic Fundeni), Liviu Constantin (ICUTR Cluj Napoca, Dan Luscalov (coordonator regional transplant Cluj), Dr.
al IX-lea Congres National de Nefrologie, Dializa, Transplant Renal si Acces Vascular, cu participare internationala. ... Raymond Vanholder, presedintele Asociatiei Renale Europene si Asociatiei Europene de Dializa si Transplant (ERA-EDTA) si prof.univ.dr.
Cercetatorii de la Etablissement Francais du Sang, Aquitaine-Limousin (Franta) au implementat o metoda noua pentru multiplicarea celulelor stem procesate din sangele ombilical, pentru a se putea obtine cantitatea necesara unui transplant. ... Succesul unui astfel de transplant este asigurat de un numar cat mai mare de celule.
Cel de-al X-lea Simpozion de Chirurgie Hepato-Bilio-Pancreatica si Transplant Hepatic Mesaj de Bun Venit Chirurgia hepato-bilio-pancreatica a devenit in prezent o ramura a chirurgiei recunoscuta la nivel international, atat in Statele Unite, cat si in Europa si Asia, reunind chirurgia ficatului, chirurgia cailor biliare extrahepatice si chirurgia pancreasului, adresandu-se unei patologii a complexului hepato-bilio-pancreatic de tip oncologic si nu numai, cu caracter plurivalent si cu o incidenta in continua crestere atat la nivel national, cat si mondial.
Asa am aflat de la parintele neurologiei contemporane ce este creierul, ce este inima, care dintre cele doua organe este mai important, ce este muzica, ce este medicina. ... Creierul poate sa functioneze, dar celelalte organe nu mai pot raspunde.
Potrivit ministrului Nicolaescu, bugetul pentru transplant pentru 2013 a fost calculat la nivelul lui 2012, deoarece anul trecut nu au fost folositi toti banii pentru acest program. Si daca situatia o va impune, MS are sume pentru a acoperi cheltuielile legate de transplant.
"Adrian Iovan a salvat 30 de vieti" Pilotul Adrian Iovan a efectuat, in ultimii doi ani, aproape 30 de zboruri pentru Agentia Nationala de Transplant, multe dintre acestea chiar cu avionul din accidentul in urma caruia si-a pierdut viata, a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, coordonatorul de transplant Victor Zota.
Momentul de varf al carierei lui a fost realizarea primului transplant hepatic din Romania, in anul 2000, dupa ce prof. ... Irinel Popescu s-a intors din SUA, unde a invatat timp de 3 ani tehnicile de transplant.
noi teste performante pentru monitorizarea tratamentului cu medicamente imunosupresoare, la pacientii cu transplant de organ.
Medicii austrieci i-au cerut familiei sale permisiunea pentru prelevarea de organe. ... Medicii s-au aparat cu faptul ca legea austriaca le da dreptul sa curete de organe interne orice posibil donator.
Nu ma declar impotriva donarii de organe, insa nici cu japca nu mi se pare normal sa fie luate.
Masuri de stimulare a unor sectoare cu efect de antrenare in economie Crearea Fondului national de locuinte care sa permita construirea a 50 mii de locuinte complet echipate supuse regimului de inchiriere cu garantii acordate prin Fondul de garantare pentru IMM-uri (Legea aprobata deja in Senat) Sprijinirea IMM-urilor aflate in dificultate din cauza crizei economice prin instituirea unei scheme de ajutor de stat care sa includa si folosirea fondurilor europene Sustinerea productiei de export prin garantii si contragarantii mai ales pentru participarea la licitatii internationale Utilizarea scrisorii de garantie bancara ca si garantie de buna executie pentru societatile din domeniul constructiilor, Crearea unui proiect national in domeniul mediului si anume irigatii, amenajari hidrotehnice si amenajarea solului Stimularea infiintarii parcurilor stiintifice si tehnologice, precum si a clusterelor de competitivitate Crearea Fondului de Investitii de risc care sa aiba in vedere promovarea investitiilor inovative in tara si strainatate Folosirea clauzelor din contractele comerciale de tip Off-set pentru realizarea de investitii in contrapartida pentru stimularea si dezvolatrea industriei alimentare.
Steatoza hepatica, boala care afecteaza mai multe organe! ... Magda Marincovici) Obezitatea este un factor de risc pentru numeroase boli, care afecteaza multe organe. ... Cercetatorii au descoperit ca NASH poate afecta si alte organe, oferind o explicatie in acest sens.
Vorbim de transplant medular, de operatii foarte delicate si complicate pe creier, pe coloana vertebrala, operatii care includ patologia malformativa, traumatica, tumorala a nou-nascutului.
Acesta cred eu ca este scopul reuniunii stiintifice la care ne aflam." In cadrul Congresului Mondial IASGO 2013 s-au aniversat 50 de ani de la realizarea primului transplant de ficat din lume de catre prof.
Comunicat de presa AGERPRES - Simpozionul HBP 2015 Noutatile in chirurgia hepato-bilio-pancreatica si transplant hepatic, prezentate la Simpozionul HBP 2015 In perioada 25 - 28 martie 2015, la World Trade Center din Bucuresti, va avea loc cea de-a 10 editie a Simpozionului Asociatiei Romane de Chirurgie-Hepato-Bilio-Pancreatica si Transplant Hepatic, eveniment la care sunt asteptati sa participe peste 400 de specialisti din urmatoarele domenii:
Am realizat 11 interventii chirurgicale de transplant de inima. ... Este vorba de un pacient, caruia, in urma cu doi ani, i-am implantat un dispozitiv de asistare mecanica circulatorie (o inima artificiala), dar care a fost o punte catre transplant.
Mariustuca.ro / Academia de Stiinte Medicale si-a propus sa doteze 17 centre cu angiografe si sa instruiasca peste 3.000 de medici si asistente medicale in transplantul de organe (Autoare: ... De asemenea, ASM a inceput accesarea de proiecte europene.
In presa italiana se precizeaza ca in Romania si Bulgaria exista clinici private unde se efectueaza transplanturi de organe, departe de birocratia si controalele care fac astfel de operatiuni "imposibile in Italia".
El este bine”, a declarat pentru canalul american CBS doctorul Joan Nicholas de la laboratorul Galveston al Universitatii Texas, autorul acestui transplant. ... Din pacate, ei au supravietuit intre 45 si 120 de minute, deoarece mai mult ca inima, plamanii sunt organe extrem de dificil de transplantat.
google-analytics.com