Pentru prima oara in domeniul nefrologiei, un congres medical va imbina teoria stiintifica si practica atelierelor de lucru. Zeci de ore de dezbatere, transmisiuni live de la Institutul Clinic Fundeni, totul intr-un singur eveniment medical de renume: al IX-lea Congres National de Nefrologie, Dializa, Transplant Renal si Acces Vascular, cu participare internationala.
Evenimentul are deja o traditie in lumea medicala, pozitionandu-se ca o manifestare de inalta tinuta stiintifica. Evenimentul, prezidat de prof.univ. dr. Raymond Vanholder, presedintele Asociatiei Renale Europene si Asociatiei Europene de Dializa si Transplant (ERA-EDTA) si prof.univ.dr. Mihai Voiculescu, presedintele Fundatiei "Acad. Marin Voiculescu" se va desfasura la Bucuresti in perioada 18-20 aprilie 2013, la World Trade Center.
Medicii nefrologi, internisti, de familie, cardiologi si rezidenti vor putea afla cele mai noi informatii din domeniul nefrologiei si accesului vascular si vor putea participa activ in cadrul workshop-urilor desfasurate in locatiile evenimentului, precum si la Institutul Clinic Fundeni.
"Institutul Clinic Fundeni este partener pentru Congresul National de Nefrologie, Dializa, Transplant Renal si Acces Vascular, avand in vedere ca in cadrul institutiei se vor organiza unele dintre workshopurile de specialitate dedicate medicilor nefrologi.
In cadrul Clinicii de Medicina Interna si Nefrologie din cadrul Institutului Clinic Fundeni, zi de zi, specialisti de renume national ingrijesc pacienti cu boala cronica de rinichi. Multe dintre premierele din acest domeniu au avut loc aici si putem spune că Institutul Clinic Fundeni a devenit o adevarata scoala de nefrologie romaneasca" a declarat dr. Carmen Orban, manager Institutul Clinic Fundeni.

In cadrul celui de-al IX-lea Congres National de Nefrologie, Dializă, Transplant Renal si Acces Vascular, cu participare internatională, sunt invitati unii dintre cei mai reputati speakeri din domeniul nefrologiei, din Romania, dar si din străinătate. Co-presedintii evenimentului sunt: prof.univ.dr. Eugen Mota, presedinte Societatea Romană de Nefrologie, prof.univ.dr. Mircea Penescu, manager Spitalul de Nefrologie "Carol Davila", prof.univ. dr. Goce Spasovski (Macedonia).

"După opt editii incheiate cu succes, am decis să continuăm traditia acestui eveniment, cu aceeasi inclinatie către calitatea stiintifică. Manifestare de referintă pentru lumea medicală romanească, cel de-al IX-lea Congres National de Nefrologie, Dializă, Transplant Renal si Acces Vascular urmăreste să aducă in prim-plan noutătile din domeniul nefrologiei si a dializei, precum și cele mai interesante dezbateri cu privire la diverse aspecte clinice ale acestei arii medicale." a declarat prof.univ.dr. Mihai Voiculescu, presedinte Fundatia "Acad. Marin Voiculescu".