Radu Tudor: "Adrian Iovan a salvat 30 de vieti"

Pilotul Adrian Iovan a efectuat, in ultimii doi ani, aproape 30 de zboruri pentru Agentia Nationala de Transplant, multe dintre acestea chiar cu avionul din accidentul in urma caruia si-a pierdut viata, a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, coordonatorul de transplant Victor Zota.
"Au fost cel putin 20 de zboruri facute de Adrian Iovan, in 2013, cu medicii din Programul national de transplant. In 2014, au fost doua zboruri, cel de luni (ziua accidentului - n.r.) fiind si ultimul", a precizat dr. Zota.
In 2012, cand in Romania au fost facute mai putine transplanturi decat in 2013, Iovan a participat la "peste cinci misiuni", a mai spus coordonatorul de transplant.
Potrivit lui Zota, multe dintre misiunile pentru ANT la care a participat Iovan au fost efectuate cu avionul de tip BN2 care, luni, a aterizat fortat in Apuseni, in urma accidentului pierzandu-si viata pilotul si studenta Aurelia Ion.
Tot Victor Zota a declarat marti, pentru MEDIAFAX, ca avionul implicat in accidentul din muntii Apuseni si pilotul Adrian Iovan era preferati de medicii din misiunile de transplant, care intrebau mereu "daca este liber BN2-ul".