Cautare

483 de rezultate pentru "minerale cristale" (2.55 secunde)
Ion Chiricuta colectioneaza cristale. ... Sunt prezentate atat cele cateva minerale care sunt considerate de chinezi ca fiind jad, pentru ca nu exista un singur jad, cel mai pretios este jadul acela imperial.
- Trebuie sa urmaresc actul normativ pe care l-am depus la Ministerul Finantelor Publice cu privire la limitarea fenomenului evazionist in anumite domenii, precum uleiuri minerale, alcoolul si piata imobiliara.
Revizuirea tuturor redeventelor aplicate pentru concesionarea principalelor resurse minerale din proprietatea privata a statului (marmura si roci minerale, apa minerala);
Vineri, 09 noiembrie 2012, la Muzeul National de Geologie se deschide expozitia cu vanzare de bijuterii si minerale "EXPO CRISTAL".
Medicul ar trebui sa stie despre toate medicamentele si substantele pe care le ia pacientul, inclusiv vitamine, minerale sau suplimente vegetale.
Fie optezi pentru fasole alba, neagra sau pestrita, mazare sau linte colorate, beneficiezi de o multime de fibre, vitamine si minerale cu mare biodisponibilitate, precum si de proteine de cea mai buna calitate.
Exporturile de produse metalurgice au urcat cu 12,8%, la 3,29 miliarde de euro, iar cele de produse minerale cu 81%, la 2,46 miliarde de euro.
Proiectul prevede reconditionarea captarilor, a transportului si distributiei apei minerale, realizarea de noi foraje pentru captarea sursei minerale, modernizarea si imbunatatirea salinelor, precum si dezvoltarea centrelor de informare, ne-a spus presedintele ANT.
Alte fonduri, de 90 de milioane de euro, vor fi cheltuite pana in 2008 pentru lucrari de reconditionare a captarii, transportului si distributiei apei minerale in statiunile balneare, realizarea de noi foraje pentru captarea surselor suplimentare de ape minerale, modernizarea salinelor precum si pentru amenajarea de noi trasee turistice.
Structura actuala a sectorului de exploatare a substantelor minerale solide demonstreaza existenta unui numar semnificativ de agenti economici, ceea ce elimina premisa existentei unei situatii de monopol pe piata specifica.
Dupa cum se stie, suprataxarea profiturilor operatorilor petrolieri cu 6% propusa de catre MEC si Agentia Nationala a Resurselor Minerale, a fost respinsa de Ministerul Justitiei, de cel al Integrarii Europene si de Ministerul Finantelor, a declarat ministrul Economiei, Codrut Seres, citat de NewsIn.
Cele doua proiecte sunt denumite "Drumul apelor minerale-LOT 1" si "Drumul apelor minerale-LOT 2", finantate prin programul PHARE CES 2006-Componenta de infrastructura regionala, a anuntat, vineri, Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, intr-un comunicat.
Un numar de 45 de mine vor intra, in 2009, in programul de executie lucrari pentru inchidere si ecologizare a suprafetelor, mine a caror activitate a incetat deja, a declarat directorul general al Directiei Resurse Minerale din cadrul MEF, Sorin Gaman.
 Sterling Resources Ltd., compania care se afla in aceste zile in centrul scandalului privind perimetrele concesionate la Marea Neagra, efectueaza cercetari si prospectiuni si in zona Craiova Sud - unde a concesionat de la Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANMR) un perimetru de 1,5 milioane de acri (7.200 de kilometri patrati).
Federatia Nationala Mine-Energie reprezentantii Ministerului Economiei si ai Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale au semnat sambata la Ranca un protocol ce vizeaza principalele directii de actiune in domeniul politicilor energetice in Oltenia.
De aceea, Sterling a transmis Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale (ANRM) o notificare, considerand ca "lipsa totala de claritate cu privire la procedura aplicabila si competenta in materie de eliberare a autorizatiilor de construire reprezinta un eveniment de Forta Majora conform Acordului de Concesiune".
Desigur, daca statul roman ar dori sa lanseze un program de reindustrializare, un program de imbunatatire radicala a performantelor sectorului agricol sau un program de exploatare a zacamintelor minerale din Marea Neagra, acesta s-ar confrunta imediat cu un set de probleme financiare.
O astfel de practica identificata si adusa la cunostinta noastra de consumatori o reprezinta mentiunea inscrisa pe ambalajul apei minerale Aqua Carpatica produsa de SC Carphatian Springs SA.
In cuprinsul zacamintelor, mai ales a celor pegmatititce, se remarca minerale de o mare diversitate si culoare. Exponatele reprezinta o mica parte din comorile minerale ale Braziliei.
Bogate in fibre, vitamine si saruri minerale cerealele integrale sunt intotdeuna de preferat in locul celor rafinate si folosirea lor cat mai deasa da’’ valoare ‘’ alimentatiei.
google-analytics.com