Ministerul Dezvoltarii a semnat doua contracte, de 5,4 milioane euro, respectiv 4,9 milioane euro, fara TVA, cu finantare PHARE, pentru proiecte in zona Transilvaniei, acestea prevazand, printre altele, lucrari de amenajare a alimentarilor cu apa, executia de statii de epurare sau dotari urbane. Cele doua proiecte sunt denumite "Drumul apelor minerale-LOT 1" si "Drumul apelor minerale-LOT 2", finantate prin programul PHARE CES 2006-Componenta de infrastructura regionala, a anuntat, vineri, Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, intr-un comunicat. Cumulat, valoarea celor doua contracte incheiate intre Ministerul Dezvoltarii si beneficiari este de 10,3 milioane euro, fara TVA.
Primul proiect are ca beneficiar Consiliul Judetean Covasna si Consiliile Locale Baraolt, Belin, Bodoc, Bretcu, Malnas, Valcele, Sfantu Gheorghe si Bixad si are o valoare totala de 5,46 milioane euro fara TVA, din care 47,9% reprezinta fonduri PHARE, 16% provin din Fondul National si 36,1% de la beneficiar. Principalele lucrari constau in executia unor cladiri pentru bai, a unor pavilioane de odihna si a unor pavilioane cu apa minerala, reamenajarea izvoarelor, amenajarea alimentarilor cu apa, executia unor statii de epurare, realizarea iluminatului exterior si a unor dotari urbane.
Cel de-al doilea proiect are ca beneficiar Consiliul Judetean Harghita si Consiliile Locale Miercurea Ciuc, Odorheiul Secuiesc, Vlahita, Borsec, Baile Tutnad si Remetea. Valoarea totala a contractului este de 4,97 milioane euro fara TVA. Structura finantarii este aceeasi, respectiv 47,9% fonduri PHARE, 16% - Fondul National, iar 36,1% - contributia beneficiarului. Lucrarile vizeaza in principal refacerea aleilor pietonale si a accesului stradal, amenajarea peisagistica si a pavilioanelor cu izvoare, realizarea iluminatului exterior si a unor dotari urbane.