Cautare

925 de rezultate pentru "traditionale" (3.16 secunde)
In holul unitatii hoteliere a avut loc si o expozitie a meseriilor traditionale ale romilor.
Rusinea sau, mai degraba, frica i-a facut sa se lepede de culorile traditionale, de liderii de la centru care alta data cautionau in avans furaciunile programate ale candidatului bastinas, numit vataf pe tarlaua stapanului Basescu. ... Cea mai surprinzatoare mascare este, insa, renuntarea la culorile traditionale.
Ieftinirea ar avea la baza renuntarea la unele servicii traditionale, care nu sunt neaparat necesare, dar sunt foarte costisitoare.
Mai ales in aceasta zona a Bucovinei, unde exista atitea feluri de produse traditionale, de la bucatele taranesti, la produse din fructe de padure sau ciuperci ", a adaugat Gheorghe Flutur.
In ultimii ani, in paginile ziarelor au aparut nenumarate articole despre succesul unor romani care au reusit sa intocmeaza proiecte SAPARD cu finantare nerambursabila UE, in domenii mai putin traditionale, cum ar fi fermele de melci, broaste etc.
Astfel, din cele 528 de unitati de procesarea carnii, circa 113 au depus dosare pentru accesarea fondurilor Sapard in vederea modernizarii si restructurarii unitatilor, 119 au anuntat ca pot efectua aceste investitii pe cont propriu, 149 au fost evaluate pentru transformarea in unitati de vinzare directa, dar numai pe plan local, iar alte 46 pentru fabricarea produselor traditionale.
Guban, o marca ce a rezistat la doua schimbari de regim politic Totusi, in ciuda concurentei acerbe a marcilor occidentale, anumite brand-uri traditionale au rezistat pe piata autohtona si unele s-au mentinut chiar si pe piata internationala, asa cum este cazul Gerovitalului.
Anul acesta, statul subventioneaza culturile ecologice certificate cu sume mai mari decat pe cele traditionale. ... Potrivit specialistilor, recolta obtinuta este cu cel putin 20% mai mica decat in cazul agriculturii traditionale.
Strainii cu experienta in promovarea produselor traditionale la export sustin, la randul lor, ca e important ca mestesugarii olteni sa gaseasca metode adecvate de a identifica partenerii de afaceri si sa dezvolte strategii eficiente de marketing.
"Produsele ecologice si cele traditionale ofera Romaniei sansa de a patrunde pe pietele externe", a spus ieri oficialul din Agricultura.
De la aceste prevederi sunt exceptati micii producatori, persoane fizice, care comercializeaza legume in piete stradale sau traditionale.
A doua varianta, si cea mai la indemina, este sa-si inregistreze produsele ca traditionale, urmind procedurile Ministerului Agriculturii. ... De altfel si produsele traditionale sint supuse unui control de laborator, pentru ca nu le producem oriunde si oricind", sustine Avram.
Cum bucatele traditionale reprezinta una dintre cele mai mari atractii pentru turisti, fara de care acestia nu s-ar mai orienta spre acest tip de turism, se intelege ca aplicarea reglementarilor UE ar da o lovitura grea pensiunilor agroturistice bihorene si nu numai.
Federatia europeana a companiilor din sectorul de profil ELC a anuntat la 1 martie ca va sustine trecerea de la becurile traditionale la corpuri de iluminat eficiente din punct de vedere energetic, pentru locuinte.
În plus, o mâna de ajutor în acest sens o va da si disparitia conceptului de granita judeteana când vine vorba de turism.Festivalurile traditionale si atelierele mestesugaresti atrag turistiPe lânga Dunare, al carei potential nu este înca exploatat de olteni - nu exista port turistic, plaje amenajate -, Oltenia se poate mândri cu o serie de atuuri turistice, la rândul lor neexploatate înca.
Deci, se dau derogari astfel incat se aplica normele de igiena, dar se tine cont de criteriile de traditionalitate, iar produsul poate fi comercializat pe piata nationala, fara sa mai existe limitarea la piata locala", a declarat ministrul agriculturii, Dacian Ciolos, in cadrul expozitiei de promovare a produselor agroalimentare romanesti la Parlamentul European "agRO Romania - Traditie si Recunoastere".Ministrul Agriculturii a precizat ca, cel mai probil saptamana viitoare, Guvernul ar putea aproba infiintarea Oficiului National pentru Produse Traditionale si Ecologice.
3.000 de vizitatori au avut ocazia sa guste produsele traditionale romanesti si vinurile din soiuri autohtone pe parcursul celor 3 zile in care la Parlamentul European s-a desfasurat expozitia "AgRO-Romania.
Concret, pentru a putea obtine derogare de la normele europene de igiena, o stana care detine atestat pentru fabricarea produselor lactate traditionale trebuie sa respecte o serie de conditii.
Magiunul de Topoloveni, alaturi de alte 1.000 de denumiri de produse protejate in baza legislatiei privind protectia indicatiilor geografice, figureaza pe lista Comisiei Europene a denumirilor de origine si a specialitatilor traditionale.
Fundatia World Vision deruleaza un proiect prin care somerii din Oltenia se vor califica in meseria de tesator si vor beneficia de consiliere pentru initierea unei afaceri si desfacerea produselor Fundatia World Vision (WV) Romania a lansat ieri, la Craiova, proiectul cu titlul "Atelierul de mestesuguri", prin care somerii dintr-un grup tinta de 260 de persoane din mediul rural vor beneficia de pregatire si consultanta pentru dezvoltarea mestesugurilor traditionale.
google-analytics.com