Din decembrie, este posibil sa apara firme de transport aerian care ar da posibilitatea romanilor sa calatoreasca in strainatate cu avionul la pretul unui bilet de autocar. De pilda, pretul unei calatorii cu avionul pana in Spania, dus-intors, ar putea fi 180 de euro.
Si asta pentru ca au aparut si in Romania companii aeriene low-cost (care practica preturi scazute) care organizeaza zboruri directe, ieftine, dar fara servicii la bord.
Ieftinirea ar avea la baza renuntarea la unele servicii traditionale, care nu sunt neaparat necesare, dar sunt foarte costisitoare. Astfel, nu mai exista bilete si rezervari (se lucreaza on-line in baza unor coduri), calatorii nu mai beneficiaza de ziare la bord si se zboara in aeroporturi mai mici, cu taxe mai mici, astfel, evitandu-se si intarzierile.
Directorul unei companii aeriene low-cost spune ca exista public care doreste sa ajunga si pe destinatii mai putin cunoscute si care nu este un public foarte bogat.
Potrivit directorului de marketing al Aeroportului "Henri Coanda", Valentin Iordache, aceste companii low-cost reprezinta, evident, o concurenta pentru companiile traditionale, chiar daca in Romania nu se stiu prea multe despre companiile low-cost.