Cautare

4423 de rezultate pentru "ministru aoararii" (4.03 secunde)
Fostul prim-ministru al Romaniei Petre Roman dezvaluie in volumul "Intre dezordine si reforma - note politice din timpul guvernarii 1997-2000" ca CDR de la acea vreme nu l-a dorit pe Traian Basescu in functia de ministru.
Acesta si-a motivat pozitia spunind ca, din functia de ministru al Economiei si Comertului, liderul pedistilor va inlesni trecerea societatii Electrocentrale in administrarea municipalitatii.
Functiile de vicepremier si de ministru al Economiei au ramas vacante prin iesirea PC de la guvernare, in timp ce la Ministerul Agriculturii a fost demis Gheorghe Flutur.
Varujan Vosganian a primit ieri binecuvantarea Parlamentului si a presedintelui Basescu pentru a ocupa fotoliul de ministru al Economiei si Comertului. ... Parlamentul a aprobat ieri in unanimitate numirea lui Varujan Vosganian in functia de ministru al Economiei.
Liderul PD, Emil Boc, a declarat ieri ca premierul trebuie sa vina in Parlament cu o propunere de restructurare a Guvernului, care presupune reducerea numarului membrilor Cabinetului de la 24 la 15-18, prin desfiintarea functiilor de ministru de stat si de ministru delegat.
Tariceanu a aratat ca nu doreste sa propuna "in graba" noul ministru si ca pentru nominalizarea acestuia nu se poate vorbi de "preferinte". "Nu am luat inca o decizie privind numirea unui nou ministru. Ii voi cere domnului Ungureanu sa asigure, provizoriu, conducerea MAE pana la numirea noului ministru.
Pentru numirea lui Cioroianu la conducerea MAE, prim-ministrul ii trimite sefului statului demisia lui Ungureanu, insotita de propunerea noului ministru. ... Pentru ca procedura nu implica schimbarea componentei politice sau a structurii Guvernului, nu este necesara validarea de catre Parlament a noului ministru.
Premierul Tariceanu a anuntat ieri ca a decis sa preia temporar, cu titlul de interimat, functia de ministru de externe, motivand ca MAE se afla intr-o stare de blocaj cauzata de presedintele Traian Basescu, care a refuzat sa-l numeasca pe Adrian Cioroianu in aceasta functie.
El a aratat ca venirea noul ministru la Transporturi va insemna excluderea din minister a tuturor celor care au avut legatura cu PD sau cu el personal.
Primarul Radu Mazare si fostul ministru al Mediului, Sulfina Barbu, s-au prezentat, ieri dupa amiaza, in fata magistratilor de la Judecatoria Constanta, care urmeaza sa se pronunte asupra acuzatiei de calomnie, de care fosta ministreasa l-a acuzat pe edilul constantean.
PNL ia în calcul înlocuirea lui Mihai Razvan Ungureanu în deschiderea listei pentru PE cu Adrian Cioroianu, din cauza posibilei retrageri din cursa a fostului ministru de externe, si se gândeste la cooptarea Nadiei Comaneci, a lui Dan Bittman sau a lui Cristian Pârvulescu în postura de candidati.Surse de la vârful conducerii PNL au declarat ieri ca Tariceanu si membrii echipei de campanie electorala iau în calcul înlocuirea lui Mihai Razvan Ungureanu, care era locomotiva partidului pentru alegerile europarlamentare.
Premierul Calin Popescu Tariceanu nu a raspuns invitatiei la dialog lansate de presedintele Traian Basescu, in schimb i-a cerut acestuia, in cadrul unei conferinte de presa, sa o numeasca "neintarziat" pe Norica Nicolai in functia de ministru al Justitiei.
"Tanase Antonel (membru PNL), cel care este membru in CA la AFDJ Galati de aproximativ un an, fiind numit imediat dupa ce Ludovic Orban a venit la carma ministerului, a fost numit ministru secretar de stat in Ministerul Transporturilor (n.r - postul care a fost ocupat de Alexandros Galiatatos si la care acesta a renuntat dupa ce a fost numit director la AFDJ Galati)", ne-au declarat surse din cadrul societatii galatene.
Ulterior variantei de secretar general al guvernului, presa centrala, preluata apoi de presa locala, a vehiculat numele sefului CJC pentru un fotoliu de ministru.
1399/30.12.2000, semnând-o în calitate de prim-ministru, prin care Melinescu Ioan a fost numit în functia de presedinte al Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor, pentru a-l determina pe acesta sa faca un act ce intra în atributiile sale de serviciu si un act contrar acestor îndatoriri, în scopul de a asigura clasarea unei lucrari ce o viza pe Nastase Daniela si a intra în posesia lucrarii" (...) "Întrucât la data savârsirii faptelor cu care au fost sesizate organele de urmarire penala Nastase Adrian avea calitatea de ministru, iar în prezent o are pe cea de deputat, pentru începerea urmaririi penale este necesar avizul Parlamentului României - Camera Deputatilor", noteaza Parchetul General.Adrian Nastase si Ioan Melinescu au fost deferiti justitiei pe 31 mai 2007, dosarul fiind judecat de Înalta Curte de Casatie si Justitie.
Presedintele Traian Basescu a declarat vineri ca regreta faptul ca Mircea Miclea nu a rezistat mai mult in functia de ministru al invatamantului, "pentru ca, in mod cert, eram mai departe cu reforma din educatie".
"Daca Basescu nu va lua in serios vointa populara si, in consecinta, punctul de vedere al partidelor la formarea Guvernului, hotarand - arbitrar- sa numeasca un alt prieten de-al sau drept candidat la functia de prim ministru, care sa umble apoi prin oras pentru a cumpara voturi sub santajul unor posibile alegeri anticipate, atunci majoritatea parlamentara creata dupa alegeri, careia i s-ar refuza dreptul de a-si forma guvernul (datorita unei desemnari arbitrare) ar putea sa nu se prezinte la votul pentru investitura, Guvernul Tariceanu continuand sa functioneze, in baza art.110, alin 4 din Constitutie, pana cand Basescu ar lua in serios consultarea partidelor", a explicat Nastase.
Presedintele PSD, Mircea Geoana, il va propune luni, in Comitetul Executiv National, pe vicepresedintele Liviu Dragnea pentru functia de ministru al Administratiei si Internelor, au declarat pentru Mediafax surse din partid, vicepresedintele social-democrat avand si suportul majoritatii liderilor de filiale.
Cei doi au fost vazuti luni discutand la Senat zeci de minute.Liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat ieri ca partidul va decide, in cadrul BPN, nu doar persoana care va asigura interimatul la Interne, ci si viitorul ministru, si a spus despre demisia lui Dragnea ca "nu este pana la urma un capat de tara". Start agitat Întrebat daca PSD are probleme cu Ministerul Administratiei si Internelor, care, de altfel, a fost prima alegere a PSD la impartirea potofoliilor cu PD-L, Mircea Geoana a negat, spunand doar ca a fost "un start mai agitat".
Din cauza modificarilor legislative si deciziilor Curtii Constitutionale intervenite in materia raspunderii ministeriale dupa initierea cercetarilor penale, parcursul acestor cercetari a fost intarziat sau chiar intrerupt, sustine Directia Nationala Anticoruptie, dupa ce Mitrea a afirmat la DNA ca ancheta in cazul sau ar dura de patru ani, pentru ca asa s-ar fi dorit.Anterior, in martie 2008, Curtea Constitutionala a stabilit ca procurorii trebuie sa indrepte cererea de urmarire penala catre parlament, in situatia in care persoana cercetata - ministru sau fost ministru - are si calitatea de senator sau deputat.
google-analytics.com