Fostul prim-ministru al Romaniei Petre Roman dezvaluie in volumul "Intre dezordine si reforma - note politice din timpul guvernarii 1997-2000" ca CDR de la acea vreme nu l-a dorit pe Traian Basescu in functia de ministru. "La formarea Guvernului de atunci, cand am lansat numele lui Traian Basescu sa fie ministru, CDR a fost categoric impotriva, spunand ca e un om conflictual, care ne poate face oricand figuri si insistau pe ideea sa nu-l puna", spune Roman in cartea sa.
Fostul prim-ministru subliniaza faptul ca presedintele CDR, Emil Constantinescu nu a fost de acord cu ideea de a-l numi ministru al Transporturilor pe Traian Basescu.
"Ce-am scris este corect, ca ei nu-l voiau. Chiar au insistat foarte mult. Insa eu le-am spus - si astazi as face la fel pentru ca este o chestiune de solidaritate minimala pentru ceea ce faci in politica si-n viata. Traian Basescu fusese seful campaniei de teren, omul care a organizat toata campania de teren, a organizat si campania legata de televiziune, care a fost aproape de succes. Am luat 22%. ßi sigur ca ar fi fost posibil chiar sa ajung in turul 2 cu Iliescu, ceea ce ar fi fost interesant. Or, ca om care a muncit in perioada aceea, si altminteri si inainte in Opozitie, atat de serios si atat de devotat, era pentru mine inacceptabil ca sa-l dau la o parte", a mentionat Roman. (A.N.)