Exista un social-democrat in orasul nostru care s-a bucurat atunci cind a aflat ca presedintele Partidului Democrat, filiala Galati, a fost nominalizat pentru a ocupa locul lasat liber in Guvern de conservatorul Codrut Seres. E vorba aici de nimeni altul decit primarul Dumitru Nicolae. Acesta si-a motivat pozitia spunind ca, din functia de ministru al Economiei si Comertului, liderul pedistilor va inlesni trecerea societatii Electrocentrale in administrarea municipalitatii.

Dupa cum se stie, timp de mai multe luni edilul sef si democratul Toader, din calitatea de secretar de stat in cadrul MAI, i-au cerut lui Codrut Seres sa aprobe trecerea Electrocentrale in curtea Consiliului Local Galati, insa demersurile lor au inregistrat doar esecuri.

Sigura problema in calea implinirii visului edilului era constituita ieri de faptul ca existau sanse ca Toader sa nu fie totusi numit in functia de ministru, un exemplu in acest sens fiind ceea ce s-a intimplat cu liberalul Victor Dobre si nominalizarea sa pentru functia de ministru pentru Relatia cu Parlamentul. “A fost doar nominalizat. Cred totusi ca nu vor fi probleme din partea primului ministru vizavi de numirea lui Toader la Economie si Comert. Macar asa va ajunge Electrocentrale la municipalitate”, a spus primarul.

Vinatoare de conservatori

Edilul sef al Galatiului mai spera si ca dupa ce va ajunge ministru Mircea Toader il va inlatura de la conducerea societatii amintite pe conservatorul Cristian Istrate, impotriva caruia are un dinte inca de pe vremea cind acesta era sef la Apaterm. “Am vorbit la telefon cu Toader inca de luni si l-am intrebat ce are de gind sa faca. Mi-a raspuns ca are doua puncte importante pe care doreste sa le rezolve inainte de orice. E vorba aici de trecerea Elerctrocentrale in administrarea municipalitatii si de schimbarea conducerii societatii. Nu stiu daca va putea sa-i schimbe chiar pe toti cei instalati in functii de conducere de actualul director”, a mai spus Dumitru Nicolae.

Primarul Nicolae era ieri cel mai mare fan al lui Mircea Toader. Liderul social-democrat spera ca democratul, daca ar fi numit ministrul Economiei si Comertului, i-ar inlatura pe conservatorii care conduc societatea Electrocentrale.