Primarul Radu Mazare si fostul ministru al Mediului, Sulfina Barbu, s-au prezentat, ieri dupa amiaza, in fata magistratilor de la Judecatoria Constanta, care urmeaza sa se pronunte asupra acuzatiei de calomnie, de care fosta ministreasa l-a acuzat pe edilul constantean. Fiind primul termen la care se prezentau, cei doi au asteptat in sala de judecata, alaturi de alti reclamanti si parati, timp de aproape o ora, pana cand le-a venit randul. Ajunsi in fata judecatorului de sedinta, Sulfina Barbu si avocatul acesta au solicitat, in virtutea faptului ca a fost candva persoana publica, ca sedinta sa fie tinuta la secret. Primarul Constanta nu a fost in asentimentul fostei minstrese, sustinand ca nu are nimic de ascuns, dar judecatorul a decis ca ar fi mai indicat ca Sulfina Barbu sa fie interogata cu usile inchise. La sfarsitul audierilor, Radu Mazare a subliniat ca nu retracteaza afirmatia facuta in luna iulie a anului trecut, altfel spus, continua sa fie de parere ca Sulfina Barbu este "o proasta".
Procesul intentat de fosta ministreasa Sulfina Barbu, edilului sef al Constantei, cu numarul 4560/212/2006, se afla pe rolul Judecatoriei Constanta de aproape un an, dar ieri a fost primul termen la care cele doua parti implicate s-au prezentat. De altfel, judecatorii au si decis amanarea a doua termene din cauza faptului ca cei doi lipseau. Pentru termenul de ieri a fost programata audierea Sulfinei Barbu, sens in care avocata primarului Radu Mazare a depus la dosar o lista cu intrebarile la care solicita ca fostul ministru sa raspunda. Atat primarul constantean, cat si Sulfina Barbu au asteptat pret de aproape o ora, linistiti, pe bancile din sala de judecata, pentru a le veni randul, fapt ce a starnit rumoare intre constantenii aflati in sala. Desi prezenti in fata instantei pentru a-si rezolva propriile probleme juridice, constantenii nu s-au putut abtine sa nu traga cu ochiul spre fundul salii, pe partea dreapta, unde Sulfina Barbu citea, aparent impasibila, presa, sau spre stanga salii, unde Radu Mazare discuta cu un avocat. Cand judecatorul a anuntat ca va judeca dosarul cu numarul 42, de pe ordinea de zi, Radu Mazare si Sulfina Barbu, insotiti de avocati, s-au prezentat in fata instantei. Inainte insa ca avocata primarului sa aiba ocazia sa puna intrebarile, Ioan Dancu, aparatorul fostului ministru a solicitat ca sedinta sa fie tinuta la secret.

Radu Mazare: "Imi mentin afirmatiile facute!"

In acest scop, avocatul a invocat faptul ca clienta lui a ocupat o functie importanta in stat si se teme ca raspunsurile sale vor fi rastalmacite de presa, si in special de cea constanteana. Pe de alta parte, avocata primarului Mazare a subliniat ca edilul constantean nu are nimic de ascuns si nu este de acord cu solicitarea partii adverse. Ba mai mult, avocata a tinut sa sublinieze ca intrebarile ce au fost formulate nu vor atinge integritatea Sulfinei Barbu, nici macar ca femeie, daramite ca fost ministru. Cu toate acestea, instanta de judecata a stabilit ca este mai indicat ca sedinta sa se desfasoare cu usile inchise. Drept pentru care, sala a fost evacuata, pentru mai bine de jumatate de ora, cat a durat audierea Sulfinei Barbu. La sfarsitul sedintei, fosta ministreasa s-a grabit sa paraseasca instanta constanteana, oprindu-se doar pentru cateva minute pentru a schimba cateva politeturi cu avocatul, dupa care s-a urcat in masina si a pornit spre Capitala, refuzand sa faca declaratii. "Eu am vrut ca sedinta sa fie publica, pentru ca nu am nimic de ascuns. Am facut-o proasta cand m-a acuzat ca am vandut ilegal 2 hectare de teren, pe motiv ca acestea ar fi apartinut domeniului public. M-a acuzat fara sa verifice documentele, pentru ca terenul nici nu apartinea domeniului public si nici nu era vandut la acea data. De altfel, Curtea de Apel Bucuresti mi-a dat dreptate in acest sens", a subliniat Radu Mazare, referitor la motivul disputei dintre el si Sulfina Barbu. Ba mai mult, edilul constantean a subliniat ca nu isi retracteaza afirmatia facuta la adresa fostei ministrese, pe care a numit-o, in mai multe randuri, "proasta". "Imi mentin afirmatiile facute!", a aratat Radu Mazare la finalul sedintei de judecata.