Angajatii Administratiei Fluviale a Dunarii de Jos (AFDJ) spera din ce in ce mai mult ca situatia lor se va imbunatati, iar autoritatile centrale vor acorda mai multa atentie problemelor din teritoriu, deoarece, in urma cu cateva zile, unul dintre membrii Consiliului de Administratie (CA) al societatii, responsabil de navigatia galateana, a primit un post chiar in Ministerul Transporturilor.

"Tanase Antonel (membru PNL), cel care este membru in CA la AFDJ Galati de aproximativ un an, fiind numit imediat dupa ce Ludovic Orban a venit la carma ministerului, a fost numit ministru secretar de stat in Ministerul Transporturilor (n.r - postul care a fost ocupat de Alexandros Galiatatos si la care acesta a renuntat dupa ce a fost numit director la AFDJ Galati)", ne-au declarat surse din cadrul societatii galatene.

In acest fel, angajatii AFDJ spera ca problemele lor sa-si gaseasca mai repede solutii si intelegere din partea autoritatilor centrale. Cu toate acestea, navigatorii galateni au mai trecut printr-o situatie similara, cand ministrul secretar de stat din Ministerul Transporturilor a fost numit director la AFDJ, crezand atunci ca vor beneficia de mai multa atentie si, de ce nu, si de mai multi bani din partea autoritatilor. Asteptarile le-au fost insa inselate, Alexandros Galiatatos nerezistand in scaunul cel mai inalt din AFDJ decat cateva luni, timp in care nu a reusit sa rezolve una dintre problemele cele mai importante ale societatii, si anume imprumutul prin Banca Europeana si demararea lucrarilor pentru amenajarea Canalului Sulina.



Alti ministri, alte sperante



Si pensionarii din Galati au visat la pensii mai mari, punandu-si speranta ca Paul Pacuraru (membru PNL), galateanul care ocupa functia de ministru al Muncii, le va asculta rugile si le va rezolva problemele. Insa, dupa o perioada de visat, cei mai multi dintre pensionari su sfarsit prin a-l huidui pe ministrul Muncii de fiecare data cand venea la Galati.

Un alt ministru galatean este liberalul Victor Paul Dobre, actualul ministru secretar de stat in MIRA, care rezista in functie, desi de cateva ori s-a vorbit de mutarea sa pe alte posturi. Galatiul are reprezentanti chiar si in departamentul pentru relatia cu Parlamentul. Este vorba despre Cristina Pocora, care, initial, ocupa o functie in cabinetul senatorial al lui Paul Pacuraru, inainte ca acesta sa fie numit ministru.