Am observat ca, in ultima perioada, principiul zvonului a inceput sa functioneze foarte bine in spectrul politic galatean. Apropierea alegerilor locale ii determina pe cei mai multi reprezentanti politici locali sa se bazeze pe fel de fel de zvonuri pentru a-si promova sau, si mai bine, pentru a-si ascunde pe cat posibil viitorii candidati la locale. Nu mica mi-a fost mirarea sa aud, in ultimele zile, astfel de zvonuri despre fel de fel de partide care se gandesc la tot felul de combinatii, care mai de care mai alambicate, numai de-ar da cel mai bun rezultat la locale.

Si uite-asa bagam populatia intr-o ceata care s-ar putea risipi, cel mai probabil, in momentul in care va incepe efectiv campania electorala. Pana atunci politicienii nostri fac si desfac fel de fel de combinatii, care mai de care mai intortocheate, mai arunca asa, de ochii lumii, cate un zvon pentru a produce o deruta generala, iar in spate se ocupa de combinatii care sa le faca lor sederea mai calda la putere.

Toata aceasta zvonistica generala nu face decat sa deruteze si mai mult populatia si asa satula pana peste cap de promisiunile fara noima ale politicienilor nostri. Fie ca se zvoneste ca un anumit partid vrea sa faca un mariaj din interes cu o alta formatiune politica, la nivel local, sau ca un partid va "importa" rapid cine stie ce personaj cunoscut in lumea politica locala, oamenii au inceput sa nu se mai lase impresionati nici de un astfel de zvon, dar nici de posibilitatea ca acest lucru sa devina realitate.

In urma zecilor de zvonuri si fel de fel de cooperari locale, pentru urmatoarele alegeri, tot electoratul local va fi cel care va decide care va fi cel care va primi in mana fraiele urbei pentru urmatorii patru ani, iar eroarea in care este aruncata populatia in urma tuturor zvonurilor care se vehiculeaza in toata aceasta perioada nu va face decat sa subtieze vizibil numarul celor ce se vor prezenta la urne pentru a-si alege edilul sef. Pana atunci, toata suflarea politica isi vede tremurand de treburile ei si asteapta deznodamantul din vara...