De ceva timp ma chinuie o intrebare la care nu am reusit sa gasesc raspuns, desi am facut eforturi considerabile in acest sens. Cine e mai arogant, alegatorul sau alesul?

Intrebarea mi-a venit in cap dupa ce am observat ca multi dintre alesii nostri se comporta de parca biroul in care se afla de la alegerile din 2004 pina azi ar fi mosia lor sau de parca leafa grasa pe care o cistiga e un rezultat al priceperii lor in ale administratiei. Era sa uit, tin sa fac precizarea ca fac referire aici la absolut toti cei cu aere de "stapin" de pe scena politica fara sa tin cont de culoarea politica.

Un cetatean cu functie inalta in administratia publica locala mi-a spus in urma cu citeva zile ca greselile pe care un ziarist le face in meseria sa pot strica ordinea dintr-o institutie cu importanta majora in pastrarea ordinii si apararea legii in municipiul nostru. Acelasi ales mi-a mai spus ca si el greseste la locul de munca, dar nu la fel de mult ca mine. Asta e chiar tare. Alesul nu a inteles ca eu si toti cei care nu fac politica simtim in buzunar greselile pe care le fac, penalizarile fixate de sefi fiind destul de usturatoare. Iar el, demnitarul, o comite pe banii galateanului.

Bun. Am sa trec acum la un alt subiect legat de aroganta politicienilor care ne reprezinta interesele. Cine a vazut o porcarie mai mare decit circul provocat de demisia invizibila a ministrului de Externe, Mihai Razvan Ungureanu? Este o jignire adusa celor care au votat Alianta D.A.

Nu inteleg cum un ministru poate avea tupeul de a refuza sa vorbeasca despre un lucru atit de important cum ar fi demisia sa. Dupa tot scadalul cu muncitorii romani stresati, domnul ministru s-a dus sa se relaxeze in strainatate si l-a durut in cot de cei care erau curiosi in legatura cu soarta Ministerului Afacerilor Externe. Razvan Ungureanu s-a comportat exact ca un copil extrem de alintat care crede ca parcul in care se joaca in fiecare zi e al lui si, la o adica, poate interzice oricui sa intre pe domeniul sau. Partea cu adevarat proasta e ca nu doar Razvan Ungureanu se comporta asa. Dar sa-l lasam pe domnul ministru sau ex-ministru. Sint convins ca dupa ce vor mai trece niste ani liberalul va deveni mai intelept.

Si, la final, pentru ca vreau sa termin asa cum am inceput, am sa repet intrebarea: "Cine e mai arogant, alegatorul sau alesul?".

Sint convins ca foarte multi dintre galateni au avut teama in suflet atunci cind a trebuit sa intre intr-o institutie publica. Fiecare dintre acestia si-a spus macar o data: "Doamne, iar trebuie sa ma duc la secretariatul ala, unde toata lumea va striga la mine". Din pacate aceasta stare de fapt nu va disparea niciodata. Asta pentru ca cei mai multi dintre sefii celor de la "secretariate" au aceleasi obiceiuri ca si subordonatii.