Suporterii olteni isi amintesc ca in toamna anului trecut cele doua formatii craiovene, Universitatea si FC Caracal (fosta FC Craiova, fosta Extensiv, dar cu viza de flotant in Caracal), au incheiat turul campionatului in subsolul clasamentelor, ingrijorind conducerile celor doua cluburi. Prima masura a fost inlocuirea antrenorilor, Badea (Universitatea) si Cristescu (FC Caracal), dar Craiova nu s-a mai salvat de la retrogradare. In schimb, FC Caracal, cu Nae Ungureanu antrenor principal, a reusit un retur de forta, cistigind meciuri cu echipele pretendente la promovare. Asta-primavara, caracalenii au invins atit pe FC Otopeni, cit si pe FC Sibiu, dar au cedat, la Tirgu Jiu, in fata „pandurilor“, contribuind astfel la promovarea in Divizia A a acestora.

De fapt, inca din turul campionatului trecut, finantatorii formatiei din „Orasul Minunilor“, Paul Valuta, Consiliul Local Caracal si, ulterior, George Ilinca, au afirmat ca echipa a fost lipsita de sansa, desi lotul era alcatuit din jucatori valorosi. Returul campionatului trecut, cit si acest inceput de sezon demonstreaza ca, intr-adevar, „lotul Caracal“, numit impropriu asa, are valoare.

Acum, noul FC Caracal, sub bagheta aceluiasi antrenor Nae Ungureanu, da piept cu principala contracandidata a Universitatii, CSM Rimnicu Vilcea, meciul fiind programat miine dimineata, la Caracal. Este o partida de care Universitatea este direct interesata. „Rosu“, mai in gluma, mai in serios, a afirmat: „Eu trebuie sa-i ajut intotdeauna pe toti!“