Doi soferi din Constanta au o altercatie pe sosea. Finalul este dramatic. Unul moare, strivit intre un TIR si un microbuz, celalalt va sfarsi, cel mai probabil, in inchisoare. Un batran nu are pe unde ajunge la campul sau si o ia cu caruta prin curtea unui patron de balta. Carutasul ajunge pe patul de spital, impuscat cu gloante de cauciuc. Din fericire, scapa cu viata. Un tanar, impreuna cu familia, se afla la scaldat pe malul unui lac. Vine fiul proprietarului si-i cere sa plece. Acesta refuza. Vine proprietarul. Din nou refuz. Incep sa se certe. Scandalul degenereaza, iar tanarul moare, dupa cateva zile de coma, cu capul plin de alicele trase de proprietarul lacului.
Departe de mine de a ma erija in aparatorul presedintelui AFAN, Alexandru Radulescu, cel care i-a imprastiat creierii lui Constantin Radulescu, insa la fel de usor se putea ca rolurile sa fi fost inversate si tanarul sa fie cel care apasa pe tragaci, iar afaceristul sa fie acum in pamant. Asta pentru ca este in firea omului ca in anumite momente, in loc sa dea dovada de cumpatare, sa scoata din el ce este mai rau, adica violenta. Iar cand adversarul este la fel de pornit pe artag, finalul este cat se poate de previzibil: la spital, in mormant sau la inchisoare. Asa ca nu poti sa nu te gandesti ce bine ar fi fost ca cei implicati in scandaluri sa fi cunoscut morala bancului cu militianul care se asaza pe o banca si obiectul se rupe sub omul legii. De ce? Pentru ca cel mai destept cedeaza.
Exemplele pot continua la nesfarsit, pentru ca zilnic suntem martorii unor astfel de scene, care de cele mai multe ori sunt iscate din nimic. De fapt, din nimic nu se poate isca ceva. Se spune ca numai Dumnezeu a putut face asta. Certurile, scandalurile intre oameni sunt generate din cauza ca suntem prea stresati. Prea stresati sa asteptam la semafor, prea stresati sa dam prioritate in intersectie, prea stresati sa intelegem de vorba buna si sa plecam dintr-un loc unde nu suntem doriti. ßi stresul este provocat de cineva sau de ceva. In cazul romanilor, salariile prea mici, facturile la intretinere prea mari si politicienii care nu fac nimic sa ridice nivelul de trai (desi dupa mai bine de un an si jumatate ar fi trebuit deja sa traim bine!) sunt doar o parte dintre factorii ce conduc la producerea unor adevarate tragedii.