Nu stiu ce sa zic despre ceea ce se intimpla cu noi, romanii, in general, sau cu noi, galatenii. Parca ne-a lovit ceva in moalele capului si plutim, asa, intr-o dulce letargie. Ne multumim cu ce ne ofera ziua de azi si parca ne doare la basca de ceea ce va aduce ziua de miine. Trecem cu indiferenta peste ceea ce ar trebui sa ne doara de parca n-ar fi responsabilitatea noastra, a tuturor, sa facem in asa fel incit sa ne fie si noua mai bine, dar si celor care vin dupa noi.

Avem un oras mare, situat intr-o zona care ofera oportunitati nemasurate, avem oameni care stiu sa aprecieze ceea ce e bun si frumos si, totusi, acest oras nu arata asa cum ar trebui. Ne-am saturat de spoiala si de promisiuni neonorate. De ani de zile auzim aceeasi placa: "o sa facem", "o sa dregem", "prioritatea este asta, dar..." etc. Noi, platitorii de impozite si taxe, vrem sa stim ce se face cu acesti bani, pentru ca, in loc sa se imbunatateasca ceva in orasul asta de la margine de UE, parca tot o luam la vale.

In loc sa ne batem pentru acest oras, sa punem o piatra la reconstructia lui,

fiecare dupa puterile sale, ne impungem ca chiorii si facem declaratii sforaitoare, asteptind ca altcineva sa faca treaba. Pai cine sa faca? Primarul? Asteptam de 6 ani sa vedem ca se schimba ceva in mentalitatea edilului-sef si sa faca ceea ce a asteptat electoratul lui din 2000, basca cel din 2004, sa se intimple in orasul asta.

In 1999, in vara, cind am intrat in rindul oamenilor de presa, la Primarie era mare sef Eugen Durbaca. Ce mai critici, ce mai boscorodeala pe capul politicienilor si al ziaristilor... Toata lumea astepta cu sufletul la gura alegerile din 2000, sa se schimbe ceva. Nimeni nu era in stare sa spuna ce, dar se dorea schimbarea. Si a venit schimbarea. Numai ca nu era ceea ce ne-am fi asteptat cu totii. Acum asteptam din nou. Asteptam sa dispara expresiile de genul "ar fi bine dac-as sti...", "ce-aveti, domnilor, cu mine?" sau "anul asta am urmatoarele fixuri" (mereu aceleasi, adica probleme grele, care oricum nu se vor rezolva din diverse motive).

Repet ceea ce am mai spus si cu alta ocazie: "Avem un oras. Ce facem cu el?". Asteptam? Ce? Sa vina ploaia sa spele urina si fecalele din tufisurile de pe Faleza Inferioara, unde nu exista nici macar un WC public? Asteptam sa se intimple inca o nenorocire la vreuna dintre gradinitele din oras pentru ca avem canalizari de care nimeni nu stie, deci nimeni nu raspunde? Ce asteptam?