Stelistii au asteptat in zadar o minune de la Cluj. Si-ar fi dat palariile jos in fata "sepcilor rosii" daca ar fi incurcat contracandidata, dar nu a fost cazul. Campionatul a fost castigat de CFR Cluj, iar colac peste pupaza Gigi Becali s-a trezit si cu DNA-ul pe cap, dupa ce l-au prins pe Teia Sponte cu valiza plina de euroi, banuit ca urma s-o inmaneze jucatorilor de la "U", daca titlul ar fi ajuns in Ghencea.
In iarna, putini credeau ca CFR ar mai putea pierde titlul, in conditiile in care ardelenii aveau 5 puncte avans fata de Rapid si opt inaintea Stelei. Dupa prima runda din primavara, distanta fata de Steaua s-a marit la 11 puncte, apoi a urmat miracolul: gruparea din Ghencea a urcat pe primul loc cu mult inaintea Pastelui, asa cum visa Becali. Visul s-a transformat insa in cosmar odata cu intreruperea seriei de zece victorii care a urmat dupa esecul de la Iasi. In aceasta serie a intrat si succesul brichetei, spre disperarea ardelenilor care vedeau cum le scapa printre degete titlul la care visau de mai bine de o suta de ani.
Pana la urma, tot CFR a primit coronita, avand un punct mai mult decat Steaua. Si cum acuzatii de blat si de arbitraje partinitoare au existat din partea ambelor tabere, diferenta a fost facuta, privind la rece, de Bunica. Golul sau marcat spectaculos si involuntar in prelungirile partidei de la Buzau a dus la pierderea a doua puncte de catre Steaua, care ar fi fost suficiente pentru a duce titlul in Ghencea cu cel putin o etapa inainte de final. Si uite asa Gloria Buzau, botezata "Steluta" de Iuliu Muresan, i-a dat titlul chiar "nasului", dand peste cap toate socotelile. Iar ironia sortii a facut ca tot un gol caraghios, marcat involuntar, sa decida ramanerea Buzaului in prima liga: autogolul prin care Ceahlaul s-a batut singura in ceea ce parea a fi blatul ultimei runde. Inca o dovada ca nu e pentru cine se pregateste, hazardul luandu-si partea leului.