Suna clopotelul. Copiii se pregatesc sa intre in clasa. Au emotii, fiind prima zi de scoala. Deodata, pe hol, apare un zvon: dirigintele nu mai vine. Pana sa se dezmeticeasca elevii, dirigintele apare si confirma: nu mai vrea sa conduca clasa. Are o jena. Brusc, se face liniste, apoi se trece la calcule si in cele din urma toti pleaca in recreatie.
Asa a fost prima zi a noilor parlamentari. In timp ce alesii faceau cunostinta unii cu altii, traind emotii puternice in somptuoasa Casa Poporului, Theodor Stolojan anunta ca isi depune mandatul de premier si ca lasa deschisa usa tineretului. Au trecut cinci din cele zece zile in care declara ca va face guvernul, dupa ce fusese nominalizat de presedintele Traian Basescu. Seful statului tinuse chiar sa precizeze ca Stolo va avea un mandat intreg, de patru ani, nu fractionat, cum voiau pesedistii.
In cea de-a patra zile de la nominalizare, Stolojan asistase, probabil, cam neputincios, la momentul in care PDL si PSD au semnat pactul prin care vor conduce tara in urmatorii ani. Liberal la origine, probabil ca a simtit ca aceasta coalitie nu este pe placul lui si dupa o noapte agitata si-a luat jucariile si a plecat. Poc, l-a lovit in cap pe Boc si ura si la gara. Ca doar suntem in Romanie, tara tuturor posibilitatilor. Daca acum patru ani a zis ca l-a doborat boala si i-a cedat locul lui Base in campania pentru Cotroceni, acum s-a dat din nou lovit, iar in egoismul lui nu i-a pasat ca loveste intreaga tara, tinand cont de criza mondiala care nu ne ocolosete. Draga Stolo, du-te sanatos!